E fundìt: Ja sa do te jete rrìtja e pagave ne 2022, qeverìa jep lajmìn e mìre per arsìmìn dhe shendetsìne

Vendime të rëndësishme. Pas një periudhë të gjatë diskutimesh për buxhetin 2022, sot qeveria mori vendimin ta miratojë projektbuxhetin e vitit 2022.

Këto politika të reja dhe programe që kemi miratuar për tu zbatuar vitin tjetëer do të influencojën direkt qytetarët në nevojë. Dua të ndaj disa vendime:

-Programi i ndihmës ekonomike do të ketë nje rritje të masës 10% për të gjitha familjet përfitese. Do të ketë politika që shenjestrojnë familje me fëmijë mbi 3 fëmijë do të kenë rritje në masën 2 herë.

-Do vazhdojm të mbështesim duke rritur masën 2 herë më shumë për fëmijët pa prindër.

-Gratë e trafikuara dhe të dhunuara do të kene rritje të masës ekonomike tre herë.

-Kategoritë në nevojë, për shtresat që mbrohen me suvbvencione të energjisë elektrike, 45 milionë dollarë do të vazhdojë.

-Do të ketë rritje të pagave për personelin mjekësor. NE DO VIJOJMË ME KETE POLTIIKË NË VITIN 2022 ME 6% të personelit mjek infermier, duke hyre ne fuqi nga data 1 korrik 2022.

-Do garantojmë furnizimin me vaksina duke vendosur në buxhetin e ministrisë të gjithë buxhetin enevojshem.

Kushi: Disa nga lajmet janë se të gjithë mësuesit në gjithë vendin me rritjen e pagave me 6%, është premtim i mbajtur dhe këtë herë është hap ii parë i premtimit tonë që të rriten me 40%. Jo vetëm për mësuesit por edhe punonjësit psiko-socialë, të cilët japin kontribut të jashtzakonshëm.

Ndërkohë me këtë buxhet edhe për arsimin e lartë, për ndërkombtarizimin dhe ritjen e cilësisë dhe në mënyrë që të diplomuarit të konkurrojnë me të rinjtë dhe të rejat e BE, do mbështesim projektet e bashkëpunimit me universitetet më të njohura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.