Eshte nje nga mìneralet me te rendesìshme qe mosha mbì 50 vjece duhet ta marre ne konsìderate pasì

Kaliumi është një mineral shumë i rëndësishëm për funksionimin e duhur të përgjithshëm të trupit të njeriut, zemrën dhe muskujve. Megjithatë, disa nga shenjat e nivelit të ulët kaliumit në trup mund të jenë ala. rmante për shëndetin tuaj.

Pothuajse 98% e kaliumit gjendet te qelizat, kështu që çdo ndryshim në nivelin e tij mund të ketë efekte serioze në nervat, zemrën dhe muskujt. Ja shenjat e niveleve të ulëta të kaliumit në trup:

Mungesa e kaliumit mund të ngadalësojë shumë funksione trupore, si dhe procesin e tretjes.

Një tjetër shenjë e mungesës së kaliumit është ndjenja e përgjithshme e lodhjes, sepse çdo qelizë në trupin e njeriut ka nevojë për kalium, në mënyrë që të funksionojë siç duhet. Konsultoheni me mjekun tuaj për të gjetur shkaktarin e duhur.

Kaliumi mund të minimizojë edhe efektet e natriumit. Pra, është shumë e rëndësishme që të konsumoni ushqim të pasur me kalium për të kontrolluar nivelin e tensionit të gja. kut.

Ndjenja e fryrjes gjatë gjithë kohës.

Kur keni një nivel të ulët të kaliumit në trup, ajo mund t’ju çojë në një ndjenjë fryrjeje gjatë gjithë kohës.

Rra hjet e shpeshta të zemrës

Mungesa e kaliumit mund të ndikojë në shëndetin e zemrës. Ajo mund të shkaktojë çrregullim të ritmit të rra hjeve të zemrës. Sigurohuni që ju të merrni më shumë kalium për të mbrojtur zemrën nga sëm. undjet kardiova skulare.

Mp irje dhe ndjesi të shpi mit si gji lpëra.

Nëse ka një mungesë të këtij minerali të rëndësishëm, ju mund të përjetoni ndjesi si mp irje apo shp im si gjil përa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.