Keto jane 3 vazot e luleve qe duhet me patjeter t’i keni ne shtepine tuaj: Ja si mund t’i perdorni ne kurimin

Të kesh ‘il açe medicinale’ që rriten në aneksin apo ballkonin e shtëpisë suaj do të thotë më pak vizita te mjeku dhe më pak medi kamente për probleme të zakonshme si dhi mbje koke, probleme me barkun etj.

Kështu që, nëse keni pak hapësirë apo edhe thjesht një dritare, provoni të mbillni këto erëza të freskëta me veti shëruese.

Borziloku është më shumë sesa thjesht një përbërës në salcën italiane pesto. Francezët e kanë atë si se erëzën mbretërore për shkak të përfitimeve të shumta shëndetësore.

Një raport nga Royal Pharmaceutical Society zbuloi se ekstrakti i borzilokut mund të zvogëlojë inflamacionin dhe ënj tjen deri në 73% vetëm disa orë pas aplikimit.

Një hulumtim i prezantuar në British Pharmaceutical Conference tregoi se ekstrakti i tij mund të vri ste gjithashtu molekula të dëmshme dhe të parandalojë dëmtimin e radikaleve të lirë në tru, zemër dhe mëlçi.

Në mjekësinë tradicionale, gjethet e borzilokut shtohen në ujë, përtypen për të qetësuar kollitjen e fortë, shtohen në ujë që vlon për të lehtësuar dhi mbjen e kokës etj.

Borziloku ka dhe shumë përdorime të tjera shëndetësore. Studiuesit aktualisht janë duke studiuar efektivitetin e tij kundër disa bak tereve rezistente ndaj antibiotikëve si enterokoku, pseudomonas dhe stafilokoku.

Aloe Vera

Përdorimi i Aloe Vera në mjekësinë tradicionale mund ta ketë zanafillën 6.000 vjet më parë në Egjipt. Historikisht, kjo bimë përdoret si një trajtim efektiv për pla gët dhe shumë probleme të tjera të lëkurës. Sot, xheli apo lëngu i aloe vera përdoret në një sërë sëm. undjesh duke përfshirë astmën, diabetin, epi lepsinë dhe psoriasis e gjithashtu gjerësisht në produkte të ndryshme bukurie.

Lëngu i tij ul iritimin dhe nxit shërimin e ulcerave të stomakut. Lëngu gjithashtu lehtëson inflamacionin në sind romën e zorrës së irr ituar, kolitin dhe shumë çrregullime të tjera inflamatore. Këtu lexoni si mund ta përgatisni në shtëpi lëngun e aloes.

“Kamomil për nervat e çelikut”

Kjo lule medicinal është një kurë shumë e mirë për njerëzit që vuajnë nga str esi, an kthi dhe pagjumësia . Kjo për shkak të efekteve të saj relaksuese.

Kura me vaj ulliri dhe lule kamomili për pastrimin e gja kut.

Disa studime kanë treguar se kjo bimë medicinale është në gjendje të lehtësojë problemet me stomakun, si urthi dhe të vjellat. Është gjithashtu shumë efektiv kundër pla gëve të gojës, diarresë dhe hemo rroideve. Kur përdoret në mënyrë topike në lëkurë, mund të ndihmojë me aca rimin dhe përshpejtimin e shërimit të pla gëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.