Derì me sot kenì harxhuar para pa mase per te lare dyshekun ne pastrìm kìmìk : Ja sì ta pastronì ate ne kuzhìne dhe te mos

Kur bëhet fjalë për pastrimin e shtëpisë time, dysheku im është gjëja e parë për të cilin mendoj që ta kem sa më të pastër.

Në fakt, megjithëse ju tentoni dhe kujtoni se e pastruat 100% dyshekun tuaj, sërish ju nuk i keni dhënë atij pastrimin që meriton.

Dhe nëse do të kuptoni se sa papastërti mban një dyshek, atëherë do t’i futeshit me kokë pastrimit të tij deri në detajin më të fundit.

Për fat të mirë, unë mësova një metodë të vjetër të gjysheve tona që e pastron dyshekun për mrekulli ndaj dhe dua t’jua tregoj sa më parë.

Kjo metodë është e shpejtë, efektive dhe shumë e thjeshtë, dhe pasi ta keni pastruar do të ha bi teni aq shumë sa ai do t’ju duket thuajse i ri fringo.

Ju mund të pyesni se përse dyshekët bëhen kaq shpejt të pistë?

Ka një shpjegim: mendoni që ju flini mbi një dyshek për të paktën 8 orë në ditë, ose më shumë dhe kjo do të thotë se ju kaloni 1 të tretën e jetës tuaj mbi një dyshek.

Dhe ju duke mos e ditur këtë detaj, ose duke e anashkaluar atë, ju i kushtoni më shumë rëndësi pastrimit të jastëkëve, ose çarçafëve dhe lini pas dore pastrimin më të rëndësishëm, atë të dyshekut.

E dinit çfarë mbledh një dyshek? Brenda një natë ai thith një sasi të madhe të dj ersës tuaj trupore. Gjithashtu shtoni faktin se qelizat e vd. ekura të trupit tuaj përfundojnë në dyshek dhe në fund mbylleni me idenë se gjatë ditës dysheku thith një sasi të madhe të pluhurit të shtëpisë.

Pra? E shihni se sa papastërti mund të grumbullojë dhe mund të gjenden mbi të? Dhe ju flini përditë mbi këto papastërti.

Ka një këshillë shumë të vlefshme që ne e mësuam nga gjyshet tona dhe do t’ua tregojmë në këtë artikull. Juve ju duhet të merrni vetëm: Sodë Buke.

Arsyeja? Soda e Bukës përmban kristale që janë më të thatë se gjithçka tjetër në përbërjen e tyre dhe ato ndihmojnë në thithjen e papastërtisë dhe lagështirës nga dyshekët.

Në të njëjtën kohë, kristalet që janë prezent në përmbajtjen e Sodës së Bukës, mund të ndihmojnë të elim inoni çdo aromë të pakëndshme që ka marrë dysheku juaj.

Si ta pastroni në mënyrë efektive dyshekun tuaj.

1 Në fillim merrni fshesën me korent dhe pastroni sipërfaqen e sipërme të dyshekut tuaj.

2 Merrni një sasi të konsiderueshme të Sodës së Bukës dhe përhapeni atë në mënyrë të barabartë në të gjithë dyshekun.

3 Lëreni dyshekun për dy orë. Bikarbonati do ta dezi. nfektojë atë në këtë kohë, duke e pastruar nga çdo lloj ba. kteri.

4 Përdorni me kujdes përsëri fshesën me korent këtë herë me qëllim për të pastruar çdo mbetje të Sodës së Bukës që është mbi dyshek.

5 Është kaq e thjeshtë dhe tani dysheku juaj do të jetë i pastër, do të jetë plot higjienë dhe jo më kot do të duket si i ri!

Procedurën që ju treguam për të pastruar dyshekun, mund ta përdorni edhe për të pastruar tapetet dhe qilimat tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.