As qe e paskemì dìtur me pare: Ja derì ne sa kohe mund te ruajme pulen ne frìgorìfer

Ushqimi i preferuar i të rinjve dhe të mëdhenjve, i pasur me lëndë ushqyese dhe proteina, mishi i pulës zë një vend të fortë në menunë javore të familjes. Edhe nëse do të gatuhet për të gjithë familjen, e sigurta është se do të siguroheni të bëni më shumë vakte dhe maksimumi do të mbetet. Por për sa ditë është e sigurt që pula e gatuar të ruhet në frigorifer?

Në përgjithësi, duhet ta mbani në frigorifer për maksimum 3 ose 4 ditë në temperatura 0 – 4 ° C. Sigurisht që luan një rol edhe në mënyrën se si e ruani atë. Sipas Departamentit të Bujqësisë së Shteteve të Bashkuara (USDA), pula duhet të vendoset në frigorifer brenda dy orëve nga zierja (1 orë nëse temperatura e ambientit është mbi 32 gradë Celsius).

USDA këshillon gjithashtu ta ngrohim atë kur duam ta hamë në 74 gradë Celsius. Nëse dëshironi ta ruani për më shumë ditë, atëherë mund ta ruani në frigorifer. Mund të ruhet atje për shumë më gjatë, madje edhe muaj, ndërsa USDA rekomandon ta mbështillni shumë fort përpara se ta ruani dhe ta mbani temperaturën e ngrirjes nën -18 gradë Celsius.

Po pula e freskët?

Gjëja e parë që duhet të kontrolloni kur blini pulë të papërpunuar të paketuar është data e paketimit dhe data e skadencës.

E dyta është zakonisht 7 ditë pas datës së paketimit, pasi kjo konsiderohet një kohë e sigurt për të qëndruar në frigorifer derisa të gatuhet. Në çdo rast tjetër duhet të futet në ngrirje ku mund të lihet deri në një vit, sipas ekspertëve, nëse nuk pritet në pjesë, me ç’rast koha reduktohet në 9 muaj.

Madje do t’ju këshillonim ta ruani në thasë, nga të cilat keni hequr sa më shumë ajër dhe në secilën qese të shkruani ditën që e vendosni në ngrirje. Megjithatë, nuk harrojmë rregullin më të rëndësishëm që vlen për të gjitha ushqimet e ngrira. Pasi e shkrijmë nuk e ngrijmë më.

Përsa i përket procesit të shkrirjes duhet bërë në frigorifer dhe jo jashtë dhe mishi i pulës duhet gatuar brenda 1 dite nga momenti i shkrirjes. Në përgjithësi, mishi i pulës, i freskët ose i shkrirë, nuk duhet të ruhet në frigorifer për më shumë se një orë.

Kjo është arsyeja pse ne kujdesemi ta marrim në fund të blerjeve tona dhe në shtëpi e vendosim menjëherë në mirëmbajtjen e frigoriferit ose ngrirjes./abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.