Sìdomos tanì qe eshte edhe sezonì ì tyre: Pìjenì cdo dìte kete leng per te mos vuajtur nga

Ky superfrut lu fton disa forma të tu mo reve, lehtëson shenjat e osteoartritit dhe kuron problemet me stomakun. Ai është i pasur me shumë antioksidantë, vitamina dhe minerale të cilat përmirësojnë shëndetin e njeriut nga koka tek këmbët. Rekomandohet pirja e një gote 250 ml me lëng shege çdo ditë për të pasur përfitime afatgjata.

Disa përfitime që do të keni janë:

Vitamina C

Lëngu i një shegës të vetme ka më shumë se 40 për qind të kërkesës suaj ditore për vitaminë C. Vitamina C mund të prishet kur pasterizohet, prandaj zgjidhni lëngun e shegës në shtëpi ose të freskët për të përfituar sa më shumë lëndë ushqyese.

Mbrojtja e sëm undjes Alzheimer

Antioksidantët në lëng dhe përqendrimi i tyre i lartë besohet se pe ngojnë progresin e sëm undjes Alzheimer dhe mbrojnë kujtesën.

Tretja

Lëngu i shegës mund të zvogëlojë infla ma cionin në zorrë dhe të përmirësojë tretjen. Mund të jetë i dobishëm për njerëzit me sëm undjen e Crohn, kolit ulceroz dhe sëm undje të tjera inf lamatore të zorrëve. Ndërsa ka besime dhe kërkime kontradiktore nëse lëngu i shegës ndihmon ose përke qëson diarrenë, shumica e mjekëve rekomandojnë ta shmangni atë derisa të ndiheni më mirë dhe shenjat tuaja të qetësohen.

Anti-infl ama tor

Lëngu i shegës është një anti-infl ama tor i fuqishëm për shkak të përqendrimit të lartë të antioksidantëve. Mund të ndihmojë në uljen e infla ma cionit në të gjithë trupin dhe në parandalimin e str esit oksidativ dhe dëmtimit.

Shega për Artrit reumatoid

Flavonolët në lëngun e shegës mund të ndihmojnë në bllo kimin e infla macionit që kontribuon në artrozë dhe dëmtimin e kërcit. Lëngu aktualisht është duke u studiuar për efektet e tij të mundshme në osteoporozën, artritin reumatoid dhe llojet e tjera të artritit dhe infla ma cionit të kyçeve.

Shega për Sëm undjen e zemrës

Lëngu i shegës është në lëvizje si lëngu më i shëndetshëm për zemrën. Duket se mbron zemrën dhe arteriet. Studime të vogla kanë treguar se lëngu përmirëson rrjedhën e gjakut dhe i mban arteriet të bëhen të ngurtë dhe të trashë. Mund të ngadalësojë gjithashtu rritjen e pllakave dhe grumbullimin e kolesterolit në arterie. Por shega mund të reagojë negativisht me presionin e gja kut dhe il açet e kolesterolit si statinat. Sigurohuni që të flisni me mjekun tuaj përpara se të kënaqeni me lëngun ose të merrni një shtesë të ekstraktit të shegës.

Presioni i gja kut

Pirja e lëngut të shegës çdo ditë mund të ndihmojë gjithashtu në uljen e presionit të gja kut sistolik. Një përmbledhje gjithëpërfshirëse e provave të kontrolluara rastësisht deklaroi se do të ishte e dobishme për shëndetin e zemrës përfshirja e lëngut të shegës çdo ditë.

Antivi ral

Midis vitaminës C dhe ushqyesve të tjerë që rrisin imunitetin si vitamina E, lëngu i shegës mund të parandalojë sëm undjen dhe të lu ftojë in fe ksi onin. Shegët gjithashtu janë treguar antibak teriale dhe antivi rale në testet laboratorike. Ata janë duke u studiuar për efektet e tyre në inf eksionet dhe vi ruset e zakonshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.