Pse gjethet e fìkut jane kaq te rendesìshme per personat mbì 50 vjeçe? Mesojenì

Që të gjithë e njohin fikun për shkak të frutit të shijshëm dhe të ëmbël, por shumë pak e dinë se vetitë e tij nuk qëndrojnë vetëm tek fruti, por edhe tek gjethet.

Në antikitet gjethet e fikut përdoreshin si ilaç për shumë patologji, duke sjellë rezultate që sot duken të pabesueshme.

Gjethet e fikut përdoreshin për të bërë gargarë me ujë të ngrohtë kundër dhimbjeve të dhëmbit.

Po ashtu pirja e çajit të gjetheve të fikut lufton kollën, tensionin e lartë, rregullon çekuilibrin hormonal dhe mban në nivelin e duhur yndyrat.

Jo vetëm kaq por gjethet e fikut rregullojnë qelizat e dëmtuara si dhe parandalojnë problemet me muskujt.

Po ashtu çaji i gjetheve të fikut, redukton sasinë e insulinës, duke iu ardhur në ndihmë personave që vuajnë nga diabeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.