Si mund te ngroheni ne shtepi pa harxhuar energji elektrike, ja 9 hapat qe duhet te ndiqni

Nëse gjate ditës dielli mund të na ngrohte paksa, në mbrëmje e kuptojmë se ka ardhur i ftohti. Të gjithëve na shkon mendja për një supë apo për një çokollatë të nxehtë. Mos ka ardhur koha të ndezim edhe një ngrohës? Për të gjithë ata që duan të kursejnë, ja disa këshilla.

  1. Mbrojini këmbët dhe kokën – Vishni çorape të trasha dhe vendosni kapelë.
  1. Shmangni veshjet sintetike – Ato do ju djersitin dhe do e keni ftohtë sapo të dilni jashtë.
  1. Konsumoni produkte kalorike – Proteinat dhe produktet që përmbajnë niseshte e ndihmojnë trupin të prodhojë ngrohtësi.
  1. Preferoni pijet e nxehta – Çaj, kafe, supë apo çokollatë, kënaqeni veten dhe qëndroni ngrohtë.
  1. Natën, shishja me ujë është mikesha më e mirë – Uji i ngrohtë do ju ngrohë dhe do ju mundësoje një gjumë të mirë.
  1. Përfitoni nga dielli – Kur bën kohe e mire dhe kur dielli ndriçon, përfitoni për të hapur grilat dhe perdet.
  1. Mbrojini dritaret – Kur koha është e keqe mirë është të vendosni një palë perde të trasha.
  1. Mbyllini dyert – Kjo do ju ruajë një ambient të ngrohtë.

9. Tapeti është jeta – Vendosni copa të përshtatshme tapeti që këmbët tuaja të jenë sa më të ngrohta. Përveç të tjerat tapeti ngroh edhe gjithë ambientin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.