Keto jane 5 gabìmet qe sìdomos mosha mbì 50 vjeçe ì ben kur lyen floket, mundohunì qe t’ì kenì parasysh per here te tjera

5 gabimet që bëjnë femrat mbi 50 vjeç kur lyejnë flokët.

Çdo e treta grua lyen flokët e saj. Zonjat e reja e bëjnë këtë në një përpjekje për të diversifikuar pamjen e tyre, ndërsa gratë e moshuara nxiten nga dëshira për të mbuluar flokët e tyre gri.

Por shpesh rezultati është larg të qenit i dëshirueshëm dhe piktura vetëm e përkeqëson situatën. Këto janë gabimet më të zakonshme që bëjnë femrat mbi 50 vjeç.

Gabimi 1: Ngjyra e flokëve shumë e shurdhër

Zgjedhja e ngjyrës së flokëve shumë të shurdhër zakonisht shton disa vite të tjera në moshë. Një efekt i ngjashëm arrihet shpesh me shtresimin e ngjyrave njëra mbi tjetrën.

Gabimi 2: Ngjyra natyrale e flokëve

Shumica e grave mbi 50 vjeç e kanë absolutisht gabim kur mendojnë se duhet t’i lyejnë flokët me ngjyrën që kishin kur ishin të reja për t’u dukur më të reja.

Por kjo është një qasje krejtësisht e gabuar, sepse me kalimin e viteve lëkura bëhet më e zbehtë dhe humbet pigmentin e saj. Prandaj, ngjyra e vjetër e flokëve me siguri nuk do të përputhet me ngjyrën e saj dhe do t’i shtojë vetëm disa vite të tjera moshës tuaj. Është më mirë të vini bast në një nuancë më të lehtë.

Gabimi 3: Flokë të thinjur

Natyrisht Nuancat e flokëve gri janë jashtëzakonisht të rëndësishme, por në rast se nuk janë natyrale.

Meryl Streep dhe Emma Thompson janë shembuj të shkëlqyer të flokëve të bukur natyralë gri. Të paktën kështu duket. Në fakt, ka një ndryshim midis flokëve që kanë humbur pigmentin e tyre dhe atyre që kanë thekse të përsosur gri.

Gabim 4: Brava klasike

Flokët e hollë dhe pa ngjyrë zakonisht duken të pajetë. Flokët do të dukeshin shumë më efektivë nëse ngjyrat në to do të kishin një ton natyral.

Gabimi 5: Zbardhja e flokëve

Zbardhja e shpeshtë i tha flokët, duke e bërë të pamundur rigjenerimin e tyre. Përveç kësaj, flokët gri janë më të trashë dhe më të hollë. Prandaj, nuk duhet t’i nënshtrohet shpesh njollës dhe metodave të tjera të ngjashme agresive. Pas ngjyrosjes, sigurohuni që të përdorni një maskë, vaj flokësh, shampo speciale dhe kondicioner.

E rëndësishme: Ky artikull është vetëm për qëllime informative dhe nuk mund të zëvendësojë mendimin e kualifikuar të një floktari ose stilisti me përvojë! Më shumë se E DOBISHME.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *