Ka shume rendesì te mbanì mend daten se kur vendosnì mìshìn e pules ne ngrìrje, ja sa gjate mund te qendroj

Kur vendosni ndonjë ushqim në frigorifer, duhet patjetër të vendosni mbi qese ku të shkruani datën e ngrirjes.

Dhe kur bëhet fjalë për sa kohë është e sigurt për të mbajtur mishin të ngrirë dhe më pas për ta ngrënë atë, këtu janë detajet.

Sipas rekomandimeve të Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, një pulë ose gjeldeti i plotë mund të qëndrojë në frigorifer deri në një vit.

Megjithatë, kur copat janë të ngrira gjoks pule, shkopinj daulle ose krahë, është më e sigurt t’i hani ato brenda nëntë muajsh.

Të brendshmet nuk duhet të hahen nëse janë të ngrira për më shumë se tre ose katër muaj, ndërsa kur bëhet fjalë për mish të freskët, mund të qëndrojë i ngrirë për disa muaj, varësisht nëse është viçi, qengji.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave rekomandon që biftekët e papërpunuar të ruhen në frigorifer deri në 12 muaj dhe kotëletat deri në gjashtë muaj.

Nëse keni mish të ngrirë pas pjekjes, mund ta ruani atë deri në një vit.

Mishi i derrit të prerë në copa mund të ruhet në frigorifer deri në gjashtë muaj, dhe mishi i derrit të pjekur nga katër muaj në një vit.

Mishi i përpunuar, si proshuta, salsiçet, proshuta dhe të ngjashme, nuk duhet të mbahet në frigorifer për më shumë se një ose dy muaj, ndërsa mishi i grirë mund të qëndrojë tre deri në katër muaj.

Mishi dhe peshku i gatuar mund të ruhen në frigorifer për tre deri në katër muaj, dhe kur bëhet fjalë për peshkun, gjithçka varet nga speciet.

Përkatësisht, peshku pa yndyrë mund të mbahet në frigorifer për gjashtë deri në tetë muaj, dhe peshku me vaj ka një jetëgjatësi dukshëm më të shkurtër nga dy deri në tre muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.