Gjithçka që duhet të bëni është të prisni një fetë limoni dhe ta vendosni ate poshte

Limoni mund të zëvendësojë vërtet një nga kozmetikët që keni në tualetin tuaj dhe më konkretisht deodorantët që përdorim kur djersitemi. Për këtë qëllim mund të përdorni limon. Mënyra është shumë e lehtë:

Gjithçka që duhet të bëni është të prisni një fetë limoni dhe të fërkoni butësisht sqetullat me të. Dy mineralet që përmban limoni, magnezi dhe kaliumi kanë veti antibakteriale dhe përveç kësaj, kur aplikohen në sqetull, mund të balancojnë në mënyrë efektive nivelin e pH të lëkurës.

Tani që e dini se mund ta përdorni limonin si deodorant, a do të vazhdoni të blini spraj dhe deodorantë të shtrenjtë nga dyqanet, të cilat ndoshta mund të jenë më pak efektive dhe mund të irritojnë lëkurën?

Nëse e krahasojmë limonin, si një deodorant natyral, me spërkatjet e shtrenjta në treg, patjetër që do të zgjidhni limonin.

Nuk mund të jemi kurrë të sigurt për kimikatet dhe toksinat që mund të përhapen në sqetull kur përdorim një spray deodorant dhe aplikimi i tij mund të çojë lehtësisht në një infeksion serioz.

Në rastin e limonit, substanca të tilla të dëmshme përjashtohen plotësisht. Prania e acidit citrik në të është faktori natyror që eliminon aromat e pakëndshme të djersës, ndaj nëse keni një problem të tillë, mjafton t’i jepni një shans limonit dhe ta provoni. Nuk do të pendoheni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.