I gjeni ne çdo market lagjje: Nese vendosni te konsumoni 2 karafila ne dite do te shikoni qe keto 10 perfitime do t’iu

Karafilat janë gonxhe lulesh të pahapura aromatike të pemës me gjelbërim të përhershëm që rritet në Indonezi. Ata janë një nga speciet më të njohura në botë.

Përveç shijes së ëmbël që u japin gatimeve, karafilët njihen për aftësitë e tyre medicinale.

Ne vendosëm të ndajmë me ju përfitimet mbresëlënëse shëndetësore të të ngrënit vetëm 2 karafila në ditë.

Ata forcojnë sistemin imunitar

Karafilat janë një nga ushqimet më të mira që ne mund të marrim për mbështetjen imunitare, sepse ato rrisin sasinë e qelizave të bardha të gja. kut në trup, të cilat na ndihmojnë të lu. ftojmë infe. ksionet. Dhe kjo e gjitha falë vitaminës C që përmbajnë.

Ata përmirësojnë tretjen

Karafilat mund të përdoren si il. aç për prob. lemet e tretjes sepse ato rrisin sekrecionet e enzimave që ndihmojnë në tretjen e ushqimit.

Ata gjithashtu reduktojnë përzierjet. Të mos rrimë pa përmendur që karafilat janë plot fibra, e cila promovon tretjen e shëndetshme dhe ndihmon në parandalimin e kapsllëkut. Mënyra më e mirë për të trajtuar problemet e tretjes me karafil është që ti konsumoni ato në formë pluhuri ose me mjaltë.

Ata mund të largojnë dhim. bjen e dhëmbëve

Kjo bimë ka gjithashtu veti anestezike lokale. Nëse keni një dhi. mbje dhëmbi, vendosni një karafil mbi dhëmb për të elim. inuar dhi. mbjen deri sa të arrini tek dentisti.

Ata kontribuojnë në një mëlçi të shëndetshme

Mëlçia është përgjegjëse për detoksifikimin e trupit tonë dhe metabolizimin e ila. çeve që marrim. Eugenoli i pranishëm në vajin e karafileve përmirëson funksionin e mëlçisë.

Ata ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes dhe inflamacionit në trup

Eugenoli gjithashtu u jep karafileve aftësi analgjetike dhe anti-inflamatore. Një mënyrë për të përfituar nga kjo është përdorimi i kësaj erëze si një il. aç për dhi. mbjen e kokës.

Nëse preferoni t?i konsumoni ato, ju mund të përzini pluhur karafili dhe kripë guri me një gotë qumësht dhe ta pini atë për të lehtësuar dhi. mbjen e kokës. Mënyra tjetër e përdorimit është ajo ku ju mund të thithni karafil në vaj kokosit dhe të masazhoni temthat tuaj për të lehtësuar dhi. mbjen.

Ata janë të mirë për kockat dhe nyjet tuaja

Karafilat përmbajnë elemente të caktuara si flavonoidet, mangani dhe eugenol që mbrojnë ko. ckat dhe shëndetin e kyçeve. Këto sub. stanca rrisin densitetin e ko. ckave, ato janë të përfshira në krijimin e indeve të esh. trave dhe transportojnë minerale të shëndetshme në esh. trat tona.

Ata kanë veti antiba. kteriale

Një studim i kryer në Universitetin e Buenos Aires vendosi karafilin në provë kundër disa bak. tereve serioze.

Hulumtimi tregoi se vaji i karafilit ishte efektiv në elim. inimin e këtyre bak. tereve. Ka edhe një recetë për një gargarë bimor të bërë me vaj të pemës së çajit, karafil dhe borzilok.

Sipas Departamentit të Parodontologjisë në Universitetin KU Leuven në Belgjikë, kjo gargarë natyrale mund të përmirësojë shëndetin e mishit të dhëmbëve dhe të zvogëlojë sasinë e bak. tereve në pllakën e gojës pas përdorimit të saj për vetëm 21 ditë.

Ata janë plot me antioksidantë

Karafilat janë numri një dhe burimi më i fuqishëm dietik i polifenoleve. Polifenolet janë mikroushqyesit që ne absorbojmë kur hamë bimë. Ata kanë përfitime të mëdha për trupin tonë: ulin kolesterolin dhe presionin e gja. kut, përmirësojnë funksionimin dhe fleksibilitetin e arterieve dhe rrisin jetëgjatësinë.

Ata mund të ndihmojnë rregullimin e sheqerit në gjak

Karafilat janë perfekte për njerëzit me prob. leme të sheqerit në gjak, si diabeti, sepse ato veprojnë si insulinë brenda trupit. Ato ndihmojnë për eksportin e sheqerit të tepërt nga gjaku juaj në qelizat tuaja, duke rivendosur ekuilibrin dhe duke e mbajtur sheqerin në gjak në kontroll.

Ata ngadalësojnë koagulimin e gjakut

Eugenoli i gjendur në karafil është i njohur për ngadalësimin e mpi.ksjes së gja. kut. Vetëm mbani në mend se kjo mund të reagojë keq me ilaçet e hollimit të gjakut. Konsultimi me mjekun tuaj është i domosdoshëm para se të filloni të inkorporoni më shumë karafila në dietën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.