Lìrohunì nga kapslleku ne vetem 6 ore me kete recete, keto 2 perberes do t’ìu ndìhmojne qe te shpetonì nje here e mìre

Për funksionimin e duhur të sistemit të tretjes, zorrët duhet të zbrazen rregullisht, çdo ditë. Shpesh ndodh që njerëzit të shkojnë në tualet vetëm disa herë gjatë gjithë javës. Ne nuk duhet ta konsiderojmë këtë situatë si normale. Ndoshta është kapsllëk, ose i njohur gjerësisht si kapsllëk.

Termi kapsllëk, dhe përdoret gjithashtu si kapsllëk ose kapsllëk, përdoret për të përshkruar një situatë kur zorra e trashë nuk mund të zbrazet, edhe pse ekziston nevoja për t’u zbrazur. Kapsllëku është zakonisht një problem i zgjidhur lehtësisht, por nëse nuk trajtohet, mund të shndërrohet në një gjendje kronike, e cila në planin afatgjatë mund të ketë pasoja më të rënda.

RECETA: Në 6 orë zbrazni zorrët si nën një rrjedhë të fortë uji

Vaji i ricinit është një laksativ natyral që përdoret për të përdorur më shpesh sepse nuk kishte shumë produkte në treg për këtë qëllim. Fatkeqësisht, ajo është më pak e njohur për brezat e sotëm, sepse përfaqësohet gjithnjë e më pak.

Nga ky vaj në kombinim me lëngun e portokallit, i cili është i pasur me fibra dhe lëndë ushqyese të dobishme, ju merrni një pije shumë të fuqishme dhe të shëndetshme për zbrazjen e zorrëve.

Kjo pije gjithashtu forcon imunitetin. Zbrazja e zorrëve është një proces shumë i rëndësishëm, i cili eliminon mbeturinat e grumbulluara dhe pikat nga trupi, gjë që ka një rëndësi të veçantë për parandalimin e sëmundjeve dhe ruajtjen e shëndetit të mirë.

Përbërësit: 1 filxhan lëng portokalli të shtrydhur sapo dhe 1 lugë gjelle vaj ricini

Procedura: për të përgatitur këtë pije, është shumë e rëndësishme të përdorni lëng portokalli të shtrydhur sapo. Lëngjet e blera përmbajnë një sasi të madhe sheqeri dhe shumë pak fibra, kështu që pija do të ketë një efekt të dobët. Pasi të keni shtrydhur lëngun e portokallit, shtoni një lugë gjelle vaj ricini dhe përzieni.

Për rezultate më të mira, rekomandohet që pija e përgatitur në këtë mënyrë të konsumohet një herë në ditë me stomak bosh. Zbrazja e zorrëve do të ndodhë pas 6-12 orësh. Këtu ka më shumë informacion në lidhje me vajin e ricinit, përdorimin e tij dhe recetat, dhe në fund teksti përfundon me rekomandime për ushqimin e duhur që do të sigurojnë lëvizjet e duhura dhe të rregullta të zorrëve.

Vaji i ricinit merret me shtypje të ftohtë të farave të pjekura dhe të qëruara të ricinit (Ricinus communis). Përveçse është laksativ, përdoret edhe për kujdesin e lëkurës dhe flokëve. Vaji i ricinit zbut, hidraton dhe ushqen lëkurën e thatë. Vendoseni në një shtresë të hollë direkt në lëkurë të pastër, me një masazh të butë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *