Problemi shqetësues i këmbëve të fryra, jua shkakton mungesa e këtij minerali

Mbajtja e lëngjeve është akumulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbalancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hormoneve që vazhdimisht ndreq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.

Kjo është arsyeja pse pirja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkakton ndonjë problem. Ajo eliminohet nga veshkat në formën e urinës ose djersës.

Për të parandaluar akumulimin e lëngjeve, duhet të shmangni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që janë faktorët kryesorë që e shkaktojnë:

Konsumoni shumë natrium

Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.

Ushqime të përpunuara

Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy substanca që konsiderohen si shkaqet kryesore të edemës.

Dehidratim

Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u dehidratuar. Dehidratimi do të çojë në ënjtjen e indeve.

Mungesa e vitaminës B6

Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.

Mungesa e magnezit

Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e magnezit. Ne duhet të marrim të paktën 200 mg në ditë. Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parandalojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq.

Mungesa e kaliumit

Mungesa e kaliumit në trup mund të çojë në mosbalancimin dhe mbajtjen e lëngjeve, ndërsa minerali rregullon balancën e ujit në trup. Ushtrimi është çelësi pë. Do të aktivizoni qarkullimin në këmbët tuaja duke shtypur muskujt në venat dhe duke lejuar lëngjet e tepërta të eliminohen përmes urinës dhe djersës.

Për të parandaluar mbajtjen e lëngjeve në trup, ju gjithashtu duhet të konsumoni më shumë fruta dhe perime. Ato përmbajnë flavonoide të cilat do të ndihmojnë shumë në largimin e lëngjeve të tepërta nga trupi.
Shmangni veshjet e ngushta, pasi ajo mund të dëmtojë qarkullimin e gjakut. Mundohuni të mos bëni dush me ujë të nxehtë në mënyrë që të parandaloni dehidratimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Problemi shqetësues i këmbëve të fryra, jua shkakton mungesa e këtij minerali

Mbajtja e lëngjeve është akumulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbalancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hormoneve që vazhdimisht ndreq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.

Kjo është arsyeja pse pirja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkakton ndonjë problem. Ajo eliminohet nga veshkat në formën e urinës ose djersës.

Për të parandaluar akumulimin e lëngjeve, duhet të shmangni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që janë faktorët kryesorë që e shkaktojnë:

Konsumoni shumë natrium

Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.

Ushqime të përpunuara

Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy substanca që konsiderohen si shkaqet kryesore të edemës.

Dehidratim

Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u dehidratuar. Dehidratimi do të çojë në ënjtjen e indeve.

Mungesa e vitaminës B6

Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.

Mungesa e magnezit

Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e magnezit. Ne duhet të marrim të paktën 200 mg në ditë. Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parandalojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq.

Mungesa e kaliumit

Mungesa e kaliumit në trup mund të çojë në mosbalancimin dhe mbajtjen e lëngjeve, ndërsa minerali rregullon balancën e ujit në trup. Ushtrimi është çelësi pë. Do të aktivizoni qarkullimin në këmbët tuaja duke shtypur muskujt në venat dhe duke lejuar lëngjet e tepërta të eliminohen përmes urinës dhe djersës.

Për të parandaluar mbajtjen e lëngjeve në trup, ju gjithashtu duhet të konsumoni më shumë fruta dhe perime. Ato përmbajnë flavonoide të cilat do të ndihmojnë shumë në largimin e lëngjeve të tepërta nga trupi.
Shmangni veshjet e ngushta, pasi ajo mund të dëmtojë qarkullimin e gjakut. Mundohuni të mos bëni dush me ujë të nxehtë në mënyrë që të parandaloni dehidratimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Problemi shqetësues i këmbëve të fryra, jua shkakton mungesa e këtij minerali

Mbajtja e lëngjeve është akumulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbalancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hormoneve që vazhdimisht ndreq nivelet e lëngjeve në mënyrë që t’i mbajë ato të qëndrueshme.

Kjo është arsyeja pse pirja më shumë se sasia e rekomanduar e ujit nuk shkakton ndonjë problem. Ajo eliminohet nga veshkat në formën e urinës ose djersës.

Për të parandaluar akumulimin e lëngjeve, duhet të shmangni së bëri 6 gjërat e mëposhtme që janë faktorët kryesorë që e shkaktojnë:

Konsumoni shumë natrium

Natriumi është i pranishëm në pothuajse çdo ushqim që hamë, por duke konsumuar shumë dhe duke mos pirë ujë mjaftueshëm mund të rezultojë në mbajtjen e lëngjeve.

Ushqime të përpunuara

Ushqimet e përpunuara përmbajnë shumë sheqer dhe natrium, dy substanca që konsiderohen si shkaqet kryesore të edemës.

Dehidratim

Nëse nuk pini shumë ujë do të përfundoni duke u dehidratuar. Dehidratimi do të çojë në ënjtjen e indeve.

Mungesa e vitaminës B6

Mungesa e vitaminës B6 në trup mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve. Burimet më të mira të vitaminës B6 janë toni i peshkut, farat e lulediellit, patatet, fistikët, bananet ose pula.

Mungesa e magnezit

Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin tonë dhe shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e magnezit. Ne duhet të marrim të paktën 200 mg në ditë. Marrja e sasisë optimale të magnezit do të parandalojë mbajtjen e lëngjeve. Magnezi mund të gjendet në ushqime të tilla si arra, fruta të thata, avokado dhe spinaq.

Mungesa e kaliumit

Mungesa e kaliumit në trup mund të çojë në mosbalancimin dhe mbajtjen e lëngjeve, ndërsa minerali rregullon balancën e ujit në trup. Ushtrimi është çelësi pë. Do të aktivizoni qarkullimin në këmbët tuaja duke shtypur muskujt në venat dhe duke lejuar lëngjet e tepërta të eliminohen përmes urinës dhe djersës.

Për të parandaluar mbajtjen e lëngjeve në trup, ju gjithashtu duhet të konsumoni më shumë fruta dhe perime. Ato përmbajnë flavonoide të cilat do të ndihmojnë shumë në largimin e lëngjeve të tepërta nga trupi.
Shmangni veshjet e ngushta, pasi ajo mund të dëmtojë qarkullimin e gjakut. Mundohuni të mos bëni dush me ujë të nxehtë në mënyrë që të parandaloni dehidratimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.