Me uje te ftohte apo te ngrohte? Mjekja e njohur tregon se sì ndìkon larja e eneve tek problemet qe lìdhen

Rrezikoni t’i tëholloni kërcet, humbjen e elasticitetit dhe dhembjet.

Shpëlarja e enëve dhe futja e duarve në ujë të ftohtë aspak nuk u bën mirë nyjave dhe indeve!

Specialistët e ortopedisë dhe i traumatologjisë së sistemit kockor-nyjor, shpjegojnë që kjo shprehi shkakton ndryshime artrotike në nyja, tëhollim të kërceve, humbje të elasticitetit dhe dhembje, transmeton Telegrafi.

Shpëlarja e enëve në ujë të ftohtë posaçërisht mund të dëmtojë njerëzit të cilët vuajnë nga e ashtuquajtura sindromë e Raynaudit, për shkak të reaksionit të fuqishëm të duarve ndaj temperaturave të ulëta.

Atëherë ndodh ngushtimi i arterieve, gjë që rezulton me zvogëlimin e qarkullimit të gjakut për ç’shkak duart ftohen dhe mund të marrin ngjyrë të kaltër apo të bardhë, të shkaktojnë dhembje dhe mpirje.

Kur gishtat ngrohen pas veprimeve të tilla, bëhen shumë të skuqur. Njerëzit me këtë sindromë duhet të kenë parasysh që janë në ambient të ngrohtë dhe të mos i zhysin duart në ujë të ftohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.