Mjafton te lyenì thembrat e çara me keto perberes te cìlet ì gjenì lehtesìsht ne kuzhìne, mundohunì te mos harxhonì para

Është mëse e zakonshme që në këtë periudhë të vitit të hiqni dorë nga këpucët dhe çizmet e rënda dhe t’i zëvendësoni me sandale, balerina apo shpaka me gisht.

Megjithatë këto këpucë rrisin rrez ikun e shfaqjes së kallove apo flluskave të bezd ishmë në pjesë të ndryshme të këmbës.

Kallot janë pjesë të trasha, të forta lëkure të vdekur me ngjyrë gri në të verdhë. Ato formohen për të mbrojtur vetë lëkurën nga fërkimet dhe dëmtimet, sakaq shoqërohen me dhimbje, kruajtje dhe irr itim të vazhdueshëm.

Në qoftë se i keni provuar të gjitha, por sërish nuk keni arritur rezultatin e duhur ju këshillojmë të provoni trajtimin e mëposhtëm .

1.Kompresë me lëng limoni, xhel Aloe vera dhe uthull të bardhë rrushi:

Bashkoni të gjithë përbërësit në një dhe aplikojini në zonat ku keni kallo, duke i mbuluar me fasho ose garzë pambuku ste rile. Tre përbërësit e mësipërm kanë veti antiinflamatore dhe antibak teriale të cilat lu ftojnë kallot dhe nxisin shërimin e plotë të tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.