Kjo eshte arsyeja perse ekspertet rekomandojne te konsumoni 2 kivi ne dite per te mbajtur larg kete problem

Për të parandaluar sëmundjen e mishrave të dhëmbëve, të njohura si sëmundjet ‘periodontale’, ju duhet të merrni të paktën dy kivi në ditë.

Kjo është zbuluar nga një studim i kryer nga studiuesit në Universitetin e Pizës, i cili fitoi edhe çmimin “HM Goldman 2017”, të dhënë nga “Società italiana di Parodontologia e Implantologia”. Autori shkencor është Filippo Graziani.

“Në këtë studim janë testuar dy grupe pacientësh, shpjegon Graziani. Ky studim thekson edhe njëherë rolin e frutave, por konkretisht nëse hani 2 kivi në ditë, për parandalimin e sëmundjes periodontale.

Kjo praktikë ka rezultuar me një reduktim të ndjeshëm të gjakderdhjes nga dhëmbët te pacientët, në krahasim me ata që nuk morën këtë numër frutash dhe duke vazhduar kështu me zakonet e tyre të të ngrënit.

“Studiuesit shpjegojnë se efekti përfitues i frutit të kivit është akoma më i madh në fazën parandaluese të sëmundjes periodontale (i cili konsiston në pastrimin e rrënjës së mishrave).

Duke marrë kivi, sipas autorit, ndihmoni në reduktimin e inflamacionit të mishrave dhe të dhëmbëve, por gjithsesi, pa harruar edhe efektin që kanë trajtimet e ndryshme, që janë të nevojshme në rast të përke qësimit të sëmundjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.