Djersìnì shume gjate nates saqe kur zgjohenì jenì bere qulle ne djerse: Keto jane 5 problemet te cìlat tregojne

Të zgjohesh në mes të natës e të shohesh që jastëku, çarçafët e rrobat janë bërë qull në djersë, nuk është shenjë parala jmëruese e një sëmundjeje të vetme , por e 5 problemeve shëndetësore.

Nuk po flasim për rastet kur temperatura e dhomës është shumë e lartë, apo ju jeni mbuluar trashë, pasi është normale që ju të djersiteni , por kur ambienti i dhomës është mëse normal dhe ju zgjoheni qull në djersë.

Sëmundjet kardiovaskulare.

Pas të 50-ave njerëzit janë më tepër të rrezikuar të preken nga sëmundjet kardiova skulare. Edhe nëse nuk vuani apo nuk kuroheni për këtë sëmundje nëse për shumë netë me rradhë jeni zgjuar të djersitur duhet të bëni një kontroll tek kardiologu. Djersitja natën është shenjë e sëmundjeve të zemrës

Hipoglicemia.

Nëse ju vuani nga niveli i ulët i sheqerit mund të ndodhë që të zgjoheni natën të djersitur.

Trupi juaj është duke luftuar një infeksion

Në qoftë se trupi juaj është duke luftuar kundër një sëmundjeje apo infeksioni, kjo gjendje mund të shkaktojë djersitje natën. Kjo gjë mund të vazhdojë për ditë ose edhe javë dhe pse shenjat e tjera mund të jenë larguar.

Vuani nga tiroidet.

Djersitja natën është një shenjë e zakonshme për ata që vuajnë nga hiperaktiviteti i tiroideve.

Disa med ikamente të caktuara mund të shkaktojnë djersitje

Djersitja natën mund të jetë një efekt anësor i shumë barnave. Ilaçet kundër depr esionit e ato të diabetit janë në krye të kësaj liste.

Sistemi juaj imunitar është duke mos funksionuar.

Çrregullimet autoimune janë gjendjet kur sistemi imunitar gabimisht identifikon diçka normale si një rrez ik për shëndetin. Këto sëmundje mund të shkaktojnë djersitje të tepërt natën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *