Për këtë kurë mjaftojnë 2-3 fiq të thatë, ofron përmirësim të ndjeshëm te ketij problemi i cili prek me se shumti moshen mbi 50 vjeçe

Kjo kurë e vjetër natyrale e përdorur prej shekujsh është ajo e fiqve të thatë dhe qumështit. Ky trajtim vlerësohet për gjithë shëndetin e organizmit ndërsa garanton tretjen e mirë.

Problemet me tretjen shkaktojnë shumë probleme në organizëm duke ndikuar edhe në shëndetin e organeve të tjera. Kjo kurë është e pasur me sasi të mëdha fibre dhe ushqyes të cilët ndihmojnë tretjen. Ndaj dhe kjo kurë rekomandohet më së shumti për personat që kanë probleme me tretjen.

Përgatitja dhe Përdorimi i Trajtimit.

Për këtë kurë mjaftojnë 2-3 fiq të thatë, të cilët copëtojini dhe futini në një xhezve ku keni hedhur një gotë qumësht. Lërini të ziejnë për 5-6 minuta. Më pas largojeni nga zjarri dhe konsumojeni të ngrohtë ndërkohë copat e fiqve të thatë konsumojini gjithashtu.

Rekomandohet që të konsumohet një orë para se të flini.

Vlerat Shëndetësore Të Fiqve Të Thatë.

Fiqtë, të thatë dhe të freskët kanë efekt laksativ në organizëm sepse janë shumë të pasur me fibër dietike.

Këto fruta janë shumë efikase për rënien në peshë. Fiqtë janë një alternativë e shkëlqyer për trajtimet terapeutike të njerëzve që janë ale. rgjikë ndaj produkteve të bulmetit.

Këto fruta janë një burimet më të pasura bimore të kalciumit. Fiqtë e thatë janë jashtëza konisht të pasur me antioksidantë.

Studimet më të fundit që AgroWeb.org disponon konfirmojnë se konsumi i vetëm 2 fiqve të thatë në ditë, ofron përmirësim të ndjeshëm të sasive të antioksidantëve në organizëm.

Fiqtë përmbajnë edhe sasi të mëdha të kaliumit. Ky mineral është i dobishëm për rregullimin e tensionit të gja. kut dhe funksioneve të tjera të organizmit.

Sipas të dhënave prania e acideve yndyrore omega-3 dhe omega-6 ndihmon në parandalimin e ata. kut në zemër dhe mirëmbajtjen e tensionit të gja. kut.

Prania e vitaminës C tek fiqtë zbardh lëkurën e fytyrës dhe i jep asaj shkëlqim dhe shëndet. Fiqtë janë të këshillueshëm edhe për problemet me gjumin sepse përmbajnë tryptophan.

Për më tepër, vitamina B6 tek fiqtë vjen në ndihmë nëse vuani nga të përzierat e mëngjesit./sot.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Për këtë kurë mjaftojnë 2-3 fiq të thatë, ofron përmirësim të ndjeshëm te ketij problemi i cili prek me se shumti moshen mbi 50 vjeçe

Kjo kurë e vjetër natyrale e përdorur prej shekujsh është ajo e fiqve të thatë dhe qumështit. Ky trajtim vlerësohet për gjithë shëndetin e organizmit ndërsa garanton tretjen e mirë.

Problemet me tretjen shkaktojnë shumë probleme në organizëm duke ndikuar edhe në shëndetin e organeve të tjera. Kjo kurë është e pasur me sasi të mëdha fibre dhe ushqyes të cilët ndihmojnë tretjen. Ndaj dhe kjo kurë rekomandohet më së shumti për personat që kanë probleme me tretjen.

Përgatitja dhe Përdorimi i Trajtimit.

Për këtë kurë mjaftojnë 2-3 fiq të thatë, të cilët copëtojini dhe futini në një xhezve ku keni hedhur një gotë qumësht. Lërini të ziejnë për 5-6 minuta. Më pas largojeni nga zjarri dhe konsumojeni të ngrohtë ndërkohë copat e fiqve të thatë konsumojini gjithashtu.

Rekomandohet që të konsumohet një orë para se të flini.

Vlerat Shëndetësore Të Fiqve Të Thatë.

Fiqtë, të thatë dhe të freskët kanë efekt laksativ në organizëm sepse janë shumë të pasur me fibër dietike.

Këto fruta janë shumë efikase për rënien në peshë. Fiqtë janë një alternativë e shkëlqyer për trajtimet terapeutike të njerëzve që janë ale. rgjikë ndaj produkteve të bulmetit.

Këto fruta janë një burimet më të pasura bimore të kalciumit. Fiqtë e thatë janë jashtëza konisht të pasur me antioksidantë.

Studimet më të fundit që AgroWeb.org disponon konfirmojnë se konsumi i vetëm 2 fiqve të thatë në ditë, ofron përmirësim të ndjeshëm të sasive të antioksidantëve në organizëm.

Fiqtë përmbajnë edhe sasi të mëdha të kaliumit. Ky mineral është i dobishëm për rregullimin e tensionit të gja. kut dhe funksioneve të tjera të organizmit.

Sipas të dhënave prania e acideve yndyrore omega-3 dhe omega-6 ndihmon në parandalimin e ata. kut në zemër dhe mirëmbajtjen e tensionit të gja. kut.

Prania e vitaminës C tek fiqtë zbardh lëkurën e fytyrës dhe i jep asaj shkëlqim dhe shëndet. Fiqtë janë të këshillueshëm edhe për problemet me gjumin sepse përmbajnë tryptophan.

Për më tepër, vitamina B6 tek fiqtë vjen në ndihmë nëse vuani nga të përzierat e mëngjesit./sot.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Për këtë kurë mjaftojnë 2-3 fiq të thatë, ofron përmirësim të ndjeshëm te ketij problemi i cili prek me se shumti moshen mbi 50 vjeçe

Kjo kurë e vjetër natyrale e përdorur prej shekujsh është ajo e fiqve të thatë dhe qumështit. Ky trajtim vlerësohet për gjithë shëndetin e organizmit ndërsa garanton tretjen e mirë.

Problemet me tretjen shkaktojnë shumë probleme në organizëm duke ndikuar edhe në shëndetin e organeve të tjera. Kjo kurë është e pasur me sasi të mëdha fibre dhe ushqyes të cilët ndihmojnë tretjen. Ndaj dhe kjo kurë rekomandohet më së shumti për personat që kanë probleme me tretjen.

Përgatitja dhe Përdorimi i Trajtimit.

Për këtë kurë mjaftojnë 2-3 fiq të thatë, të cilët copëtojini dhe futini në një xhezve ku keni hedhur një gotë qumësht. Lërini të ziejnë për 5-6 minuta. Më pas largojeni nga zjarri dhe konsumojeni të ngrohtë ndërkohë copat e fiqve të thatë konsumojini gjithashtu.

Rekomandohet që të konsumohet një orë para se të flini.

Vlerat Shëndetësore Të Fiqve Të Thatë.

Fiqtë, të thatë dhe të freskët kanë efekt laksativ në organizëm sepse janë shumë të pasur me fibër dietike.

Këto fruta janë shumë efikase për rënien në peshë. Fiqtë janë një alternativë e shkëlqyer për trajtimet terapeutike të njerëzve që janë ale. rgjikë ndaj produkteve të bulmetit.

Këto fruta janë një burimet më të pasura bimore të kalciumit. Fiqtë e thatë janë jashtëza konisht të pasur me antioksidantë.

Studimet më të fundit që AgroWeb.org disponon konfirmojnë se konsumi i vetëm 2 fiqve të thatë në ditë, ofron përmirësim të ndjeshëm të sasive të antioksidantëve në organizëm.

Fiqtë përmbajnë edhe sasi të mëdha të kaliumit. Ky mineral është i dobishëm për rregullimin e tensionit të gja. kut dhe funksioneve të tjera të organizmit.

Sipas të dhënave prania e acideve yndyrore omega-3 dhe omega-6 ndihmon në parandalimin e ata. kut në zemër dhe mirëmbajtjen e tensionit të gja. kut.

Prania e vitaminës C tek fiqtë zbardh lëkurën e fytyrës dhe i jep asaj shkëlqim dhe shëndet. Fiqtë janë të këshillueshëm edhe për problemet me gjumin sepse përmbajnë tryptophan.

Për më tepër, vitamina B6 tek fiqtë vjen në ndihmë nëse vuani nga të përzierat e mëngjesit./sot.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.