Eshte sheqeri i bardhe apo ai kaf me i shendetshem? Ekspertet tregojne nje here e mire pergjigjen pasi

Përpara se të bëni një kek tjetër ose një gabim të zakonshëm lexoni dallimin midis sheqerit të bardhë dhe kaf për të parë se cili lloj është më i miri për ju.

Cili është ndryshimi?

Përbërësi që ndan sheqer kafe nga të tjerët është melasa. Sa më i errët sheqeri kaf, aq më shumë melasa përmban. Sheqeri ngjyrë kafe të lehtë përmban 3,5% të melasës.

Sheqer ngjyrë kafe të errët, përmban gati dyfishin, 6,5 për qind melasë! Kjo ndihmon sheqerin ngjyrë kafe të errët të ketë një aromë më të thellë, komplekse që është më afër me aromën e karameles.

Çfarë sheqer duhet të përdorni?

Nëse dieta ose regjimi juaj nuk specifikon “të bardhë” ose “kaf”, ndoshta mund të përdorni sheqerin akfe të lehtë që është më i zakonshmi.

Përjashtim është kur ju jeni duke bërë kek sepse në këtë rast duhet të përdorni sheqerin kaf për ti dhënë ngjyrë kekut tuaj.

Si të zëvendësoni sheqerin e bardë me atë ngjyrë kafe? I bardhë apo kaf, sheqeri është gjithmonë i përbërë nga sakaroza, e cila ka brenda dy lloje sheqeri; fruktozën dhe glukozën.

Ndërsa sheqeri i bardhë kalon në një sërë proces para se të bëhet i pastër dhe më i imët, ai kaf është më natyral.

Mes sheqeri të bardhë dhe atij kaf të papërpunuar nuk ekzistojnë ndryshime të veçanta nga pikëpamja nutricionale. Sheqeri kaf integral në të vërtetë është më natyrale dhe si rrjedhojë dhe më e shëndetshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.