Po kthehet ne praktìke kohet e fundìt, por mbeshtjellja e kembeve me leter alumìnì ka keto 5 perfìtìme qe ndoshta nuk ì kenì dìtur

Në kuzhinën e secilit prej nesh gjendet letra e aluminit. Por a ju ka shkuar ndonjëherë në mendje se mund ta përdorim atë edhe për trupin tonë? Në vend që ta përdorni vetëm për gatim, filloni ta përdorni për arsye të tjera që mund të përmirësojnë problemet shëndetësore !

Letra e aluminit mund t’ju shpëtojë nga ftohjet e lehta, të luftoni pagjumësinë dhe gjithashtu të trajtoni çështje të tjera të përditshme!

Lufton lodhjen

Përdorimi i letrës së aluminit për të luftuar lodhjen është një traditë shekullore e njohur nga ekspertët në mbarë botën! Kështu filloni duke vendosur disa fletë letre alumini në frigorifer për 2-4 orë.

Më pas aplikoni gjethet në fytyrën tuaj dhe lërini aty derisa të ndjeni relaksimin e plotë të muskujve! Pasi të hiqni letrën, do të vini re se simptomat e lodhjes dhe pagjumësisë janë zhdukur!

Lehtëson dhimbjet e kyçeve

Folia është fantastike për trajtimin e gjendjeve të dhimbshme si artriti, përdhes, dhimbje të nervit shiatik dhe dhimbje të thembrave! Për të përfituar sa më shumë nga kjo metodë, filloni duke e mbështjellë petë rreth zonës më të dhimbshme të trupit tuaj dhe përdorni një fashë mjekësore për të mos shkëputur fletët e fletës.

Lëreni fashën në vend gjatë natës. Përsëriteni këtë për 10-12 ditë, pastaj bëni një pushim dyjavor. Nëse dhimbja vazhdon, përsërisni trajtimin derisa dhimbja të zhduket!

Lehtëson djegiet e reja

Nuk dihet mirë se elementët e letrës së aluminit mund të ndihmojnë në lehtësimin e djegieve më mirë se shumë metoda të tjera. Universiteti i Ëisconsin madje këshillon mjekët e traumës që të vendosin letër alumini në djegiet e reja! Për trajtimin e plagëve të djegura filloni duke larë zonën me ujë të ftohtë dhe më pas thajeni me një leckë të butë.

Më pas aplikohet një shtresë e hollë vaji për djegien dhe mbi të vendoset një mbulesë garzë sterile. Pas kësaj, mbështilleni garzën me letër alumini dhe rregulloni ato me një fashë mjekësore. Mbajeni mbështjellësin në vend derisa të vini re se dhimbja është qetësuar!

Eliminon dhimbjet “imagjinare”

Nëse kohët e fundit keni bërë një operacion amputimi ose jeni duke përjetuar dhimbje fantazmë që nuk mund t’i shpjegoni, letra e aluminit mund të jetë përgjigjja e lutjeve tuaja! Ju mund ta lehtësoni këtë periudhë të dhimbshme duke mbështjellë disa fletë letre alumini rreth gjymtyrës së prekur. Sigurohuni që ato të qëndrojnë në vend, duke përdorur një fashë mjekësore dhe sapo të vini re se dhimbja është qetësuar, mund të hiqni gjethet!

Mund t’ju bëjë të shpëtoni nga ftohjet e zakonshme

Është e rëndësishme të dini se si të trajtoni simptomat e të ftohtit apo gripit sezonal pa marrë antibiotikë! Vendosni 5-7 shtresa letër alumini në këmbët tuaja dhe lërini në këmbë për një orë para se t’i hiqni.

Më pas lërini këmbët tuaja të marrin frymë për dy orë dhe përsëriteni procesin me 5-7 shtresa të tjera letër alumini. Lërini këmbët tuaja edhe dy orë pushim dhe përsëriteni procesin edhe një herë! Bëjeni këtë për shtatë ditë, ose derisa të ndiheni më mirë!

Pra, pse të përdorni letër alumini vetëm në gatim? Me arsyet e mësipërme, tani e tutje do ta shihni letrën e aluminit në një dritë tjetër!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *