Infeksìonì ne veshka shfaq keto shenja ne trup, mesojnì qe tì dìnì dhe cìlì eshte aì frut ì cìlì do t’ìu lehtesoj juve

Infeksionet në veshka dhe ato në rrugët urinare janë të përhapura ndjeshëm sidomos në periudhën e vjeshtës. Infeksionet nisin që nga veshkat e deri në traktin urinar duke u ma nifestuar me dhimbje, temperaturë dhe djegie.

Problemet me infeksionet nuk duhen anashkaluar sepse i hapin rrugën problemeve të tjera që rëndojnë shëndetin. Hapi i parë në rastin e këtyre infeksioneve është pirja e sa më shumë ujë dhe lëngje për të nxjerrë bakteret nga organizmi.

Një nga lëngjet më të mira kundër këtyre infeksioneve është ai i shegës, i cili është i pasur me antioksidantë.

Vlerat Shëndetësore Të Shegës.

Sipas të dhënave shega është e pasur me vitaminë C dhe antioksidantë që luajnë një rol thelbësor në parandalimin e akumulimit të bak tereve në veshka dhe rrugët urinare.

Vitamina C forcon imunitetin dhe e bën atë më të aftë të lu. ftojë bak teret ndërsa antioksidantët elim. inojnë toksinat. Një sistem i fortë imunitar ofron një shërim më të shpejtë të këtyre infeksioneve.

Si Të Përdorni Lëngun E Shegës Kundër Infeksioneve

Për shëndetin e veshkave dhe të traktit urinar, ekspertët rekomandojnë ngrënien e një shege ose pirjen e lëngut të saj çdo mbrëmje pas darkës. Pirja e rregullt e lëngut të shegës largon shenjat e inf. eksioneve dhe rezultatet vërehen shumë shpejt.

Mënyra Të Tjera Për Trajtimin E Infeksioneve.

Përveç shegës, njerëzit që preken shpesh nga inf eksionet e rrugëve urinare mund të përdorin disa kura natyrale të cilat ofrojnë një trajtim efikas të problemit.

Lëngu i limonit është një prej tyre.

Limoni është një burim shumë i pasur i vitaminës C dhe antioksidantësh që krijojnë një mjedis alkalin në organizëm. Lëngu i limonit pen gon rritjen dhe zhvillimin e bak tereve dhe nxit urinimin.

Ai nxit eliminimin e toksinave të rrezikshme nga trakti urinar. Lëngu i boronicës së kuqe parandalon shumimin e bak tereve të këqija të rrugëve urinare.

Ajo eliminon toksinat dhe pen gon rishfaqjen e infeksionit./mediakontakt.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *