Nese doni qe vaji i ullirit te rezistoj sa me gjate, kjo eshte menyra e duhur se si duhet ta ruani ate

Që vaji i ullirit ka përparësi ndaj llojeve të tjera të vajit, ajo dihet !

Vaji i përftuar nga ullinjtë është yndyrë e pastër e pangopur dhe një lugë gjelle na ofron rreth 120 kalori, 15 gramë yndyrë dhe niveli i kolesterolit është thuajse 0 !

Mendoni për vajin e ullirit si të ishte lëng i freskët i shtrydhur! Pas një kohe ai do e humbasë shijen e do të skadojë ! Nëse mbahet në shishe plastike jetëgjatësia e vajit shkon deri në 20 muaj.

Duhet ta ruani në një vend të freskët, të errët, brenda bufesë. Drita dhe nxehtësia përshpejtojnë prishjen e vajit.

Mbylleni shisheni në mënyrë që të parandaloni oksidimin e vajit nga oksigjeni i ajrit. Vaji i ullirit nuk mbahet në frigorifer dhe i ruajtur në kushtet e duhurua (në shishe qelqi) mund të rezistojë deri në dy vite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.