Duhet tì dìnì pasì keto 5 shenja tregon se mushkerìte tuaja kane nevoje per ndìhme dhe duhet te kenì

Në kohët që jetojmë, ajri i pastër po bëhet një burim i rrallë dhe për këtë arsye, lind nevoja t’i kushtojmë vëmendje mushkërive tona dhe shenjave që ato na japin kur diçka nuk shkon si duhet.

Rezulton se disa nga këto shenja janë mund të anashkalohen shumë lehtë, por nëse i kushtoni vëmendjen e duhur, ato mund t’ju shpëtojnë jetën.

Dhimbje në shpinë dhe shpatulla

Edhe pse është quajtur si një simptomë e rrallë, dhimbja e shpinës, shpatullës, apo edhe gjoksi mund të tregojë fillimin e kancerit të mushkërive që, nëse zbulohet në fazat e hershme, mund të shërohet.

Nëse kjo dhimbje është më e fortë dhe zgjat më shumë se dhimbja e zakonshme e shpinës, ose nëse e përjetoni shpesh, shkoni vizitoni mjekun.

Kollitje

Një kollë mund të jetë tregues i diçkaje të thjeshtë, si një ftohje e zakonshme, por gjithashtu mund të jetë një simptomë e sëmundjeve kronike, prandaj ka rëndësi të dish të dallosh lloje të ndryshme të kollës.

Kollitjet akute dhe nën-akute mund të jenë shenja të kancerit të mushkërive, veçanërisht nëse kombinohen me simptoma të tjera si kollitja me gjak.

Gulçim

Gulçimi më së shpeshti shkaktohet nga sëmundje të zemrës ose mushkërive, si astma ose alergjitë. Nëse po e përjetoni këtë, përpiquni të ndryshoni mjedisin dhe të provoni të dilni nga qyteti për një kohë ose të provoni një rutinë më efikase të stërvitjes. Sigurohuni që të kontaktoni mjekun tuaj nëse vërtet përjetoni gulçim.

Sytë dhe lëkura e verdhë

Kjo mund të jetë një gjendje lehtësisht e zakonshme, megjithatë është një gjendje shumë e rëndësishme sepse është një tregues i qartë i problemeve të mëlçisë që mund të shkaktohen nga kanceri i mushkërive.

Verdhëza është një gjendje që e bën lëkurën tuaj të verdhë. Ndikon gjithashtu në pjesën e bardhë të syrit tuaj, duke e kthyer atë në të verdhë të zbehtë dhe në sëmundje akute, të verdhë të errët.

Mungesa e energjive

Të gjithë ndihen të lodhur herë pas here, kjo është normale. Mos marrja e gjumit ose stresi mund të jenë shkaqet e lodhjes suaj, por nëse ndjeheni shumë shpesh të lodhur jo normalisht, kolla nuk ju shuhet dhe keni humbje të oreksit, mund të keni një gjendje themelore mjekësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *