Pasi te konsumoni gjalpin mos e hidhni letren, keto 3 perdorime te saj do e lehtesojne jeten tuaj

Kur hani gjalpin, mos e hidhni letrën, sepse ajo mund të përdoret, madje në disa mënyra.

Për këtë shkak, pasi që të hani gjalpin, palosen në gjysmë, vendoseni në qese dhe futeni në frigorifer ngrirës. Do t’ju nevojitet.

Kur në mbështjellës të gjalpit të mbeten ende gjurmë të lyerjes, ai ende mundtë përdoret. Me të, sipas nevojës, mund të lyeni tepsitë dhe tiganët, mund t’ju shërbejnë për fërgim të ushqimeve të lehta siç janë palëpetat.

Prerja e tortës

Para se të pritni tortën me thikë, lyeni me letrën e gjalpit. Më lehtë dhe më mirë do të pritni tortën, aq më parë tortën-akullore dhe gatimet e tjera krematoze.

Priteni një copë tortë sikur në ëmbëltore.

Rrafshimi i mishit

Letra nga mbështjellësja e gjalpit mund të përdoret edhe për ndarjen e hamburgerëve, qoftereve apo palëpetave të pjekura të cilat dëshironi t’i ngrini.

Letrat do të shërbejnë që më lehtë t’i ndani copat e ushqimit të ngrirë. Kështu nuk do të detyroheni të shkrini të gjithë ushqimin apo të mundoheni gjatë ndarjes, vetëm lëreni një letër midis pjesëve të ushqimit dhe nxirreni copën që dëshironi, porsi profesionist.

Mbështjellësja

Me letër mbështillni kallëpet për mafinë dhe brumin dhe është e sigurt që nuk do të ngjiten. Do të keni bazë të mirë. Korja.

Kur e piqni bukën apo çfarëdo pjekurinë, mbuloni me mbështjellësen e gjalpit që të thithin pjesën e yndyrës që ka mbetur në to. Korja do të jetë shumë e shijshme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.