Shpeshhere femrat e bejne kete gabim, i cili shkakton edhe plakjen e parakohshme te fytyres

Shumë njerëz kanë probleme me lëkurën e thatë, veçanërisht gjatë dimrit kur shenjat përke qësohen.

Për shkak të ekspozimit ndaj të ftohtit, lëkura thahet dhe acarohet, gjë që ndërlikon aktivitetet tona të përditshme.

Përveç kësaj, ka kruajtje, ndjenjë të pakëndshme dhe skuqje.

Zakonisht nuk jemi të vetëdijshëm se disa nga gjërat që ne bëjmë çdo ditë, në fakt e dëmtojnë edhe më shumë lëkurën.

Sapuni pastron duart nga bak teret, por largon vajrat thelbësorë prej tyre, duke bërë që lëkura të thahet. Për sa kohë që nuk i lani duart më shumë se dhjetë herë në ditë, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë problem.

Edhe dezinfektuesi i duarve nuk është një zgjidhje e mir,ë pasi përmban alkol që shkatërron shtresën e jashtme të duarve, e cila irriton lëkurën dhe shkakton acarim. Prandaj, pasi të keni dezinfektuar duart tuaja, aplikoni një losion për t’i mbrojtur ato.

Uji i nxehtë ndërsa jemi duke bërë dush na ngroh më shumë gjatë dimrit, por largon shtresën mbrojtëse të lëkurës, duke rezultuar në tharje dhe zhv eshje të lëkurës. Prandaj, duhet të shmangni dushin me ujë shumë të nxehtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Shpeshhere femrat e bejne kete gabim, i cili shkakton edhe plakjen e parakohshme te fytyres

Shumë njerëz kanë probleme me lëkurën e thatë, veçanërisht gjatë dimrit kur shenjat përke qësohen.

Për shkak të ekspozimit ndaj të ftohtit, lëkura thahet dhe acarohet, gjë që ndërlikon aktivitetet tona të përditshme.

Përveç kësaj, ka kruajtje, ndjenjë të pakëndshme dhe skuqje.

Zakonisht nuk jemi të vetëdijshëm se disa nga gjërat që ne bëjmë çdo ditë, në fakt e dëmtojnë edhe më shumë lëkurën.

Sapuni pastron duart nga bak teret, por largon vajrat thelbësorë prej tyre, duke bërë që lëkura të thahet. Për sa kohë që nuk i lani duart më shumë se dhjetë herë në ditë, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë problem.

Edhe dezinfektuesi i duarve nuk është një zgjidhje e mir,ë pasi përmban alkol që shkatërron shtresën e jashtme të duarve, e cila irriton lëkurën dhe shkakton acarim. Prandaj, pasi të keni dezinfektuar duart tuaja, aplikoni një losion për t’i mbrojtur ato.

Uji i nxehtë ndërsa jemi duke bërë dush na ngroh më shumë gjatë dimrit, por largon shtresën mbrojtëse të lëkurës, duke rezultuar në tharje dhe zhv eshje të lëkurës. Prandaj, duhet të shmangni dushin me ujë shumë të nxehtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Shpeshhere femrat e bejne kete gabim, i cili shkakton edhe plakjen e parakohshme te fytyres

Shumë njerëz kanë probleme me lëkurën e thatë, veçanërisht gjatë dimrit kur shenjat përke qësohen.

Për shkak të ekspozimit ndaj të ftohtit, lëkura thahet dhe acarohet, gjë që ndërlikon aktivitetet tona të përditshme.

Përveç kësaj, ka kruajtje, ndjenjë të pakëndshme dhe skuqje.

Zakonisht nuk jemi të vetëdijshëm se disa nga gjërat që ne bëjmë çdo ditë, në fakt e dëmtojnë edhe më shumë lëkurën.

Sapuni pastron duart nga bak teret, por largon vajrat thelbësorë prej tyre, duke bërë që lëkura të thahet. Për sa kohë që nuk i lani duart më shumë se dhjetë herë në ditë, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë problem.

Edhe dezinfektuesi i duarve nuk është një zgjidhje e mir,ë pasi përmban alkol që shkatërron shtresën e jashtme të duarve, e cila irriton lëkurën dhe shkakton acarim. Prandaj, pasi të keni dezinfektuar duart tuaja, aplikoni një losion për t’i mbrojtur ato.

Uji i nxehtë ndërsa jemi duke bërë dush na ngroh më shumë gjatë dimrit, por largon shtresën mbrojtëse të lëkurës, duke rezultuar në tharje dhe zhv eshje të lëkurës. Prandaj, duhet të shmangni dushin me ujë shumë të nxehtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.