Mìratohet rrìtja e pagave dhe e pensìoneve, ja me sa % prìtet te rrìten

Këshilli i Ministrave ka miratuar sot vendimin për rritjen e pagës minimale dhe rritjen e pensioneve.

Ministrja Ibrahimaj tha se rritja e pensioneve do të jetë me 9.5% (ginjen), ndërsa paga minimale shkon nga 32 mijë lekë, në 34 mijë lekë.

Nga kë do dy vendime tha Brahimaj, përfitojnë 900 mijë qytetarë.

“Do të kenë rritje pensionesh me 9.5%. Sa i përket së pagës minimale në shkallë vendi. Në prill e rritëm pagën minimale në 32 mijë lekë. Me vendimin e sotëm paga hyn 34 mijë lekë. Ky vendin prek një numër të madh të punësuarisht.

Në total kemi 900 mijë qytetarë që përfitojnë nga rritja e pensioneve dhe e pagës minimale nga vendimi o sotëm të Këshillit të Ministrave”- tha Ministrja Ibrahimaj pas mbledhjes së qeverisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.