Fusnì kete erez ne goten tuaj te ujìt per te trajtuar keto 7 probleme sìdomos ato qe jane mbì 50 vjeçe

Për piper-ujin thuhet që është njëra ndër pijet më të mira të cilën mund ta pini nëse dëshironi të humbin kilogramët e tepërt dhe të liroheni nga sëmundjet e ndryshme.

Piper-uji ka shije të pasur, ndërkaq në Indinë e lashtë ka pasur rëndësi të madhe, sepse ndihmon në ngritjen e imunitetit.

Gjithashtu pihet edhe për shërimin e sëm undjeve si p.sh. diabetit, mirëpo sipas disa studimeve, ka madje fuqi edhe për shërimin e kan cerit. Si përgatitet piper-uji?

Në një enë shtoni dy filxhanë ujë të pijshëm. Në atë ujë shtoni dy lugë të vogla piper të bluar.

Pastaj ujin ngroheni, shtoni kripë sa mund të kapni me një gisht dhe një apo dy petale trëndafili, ose rriska limoni. Kullojeni dhe pini derisa uji të jetë akoma i ngrohtë.

Kjo pije mund të konsumohet edhe e ftohtë, mirëpo rekomandohet që të pihet dy herë në ditë. Për çfarë është i mirë piper-uji?

1. Ju jep energji – nëse për shkak të vapës dhe dje rsitjes gjatë verës ju mungon energjia, patjetër konsumojeni së paku një gotë në ditë.

2. Pengon kapsllëkun – dy gota në ditë ndihmojnë në zbutjen e jashtëq itjes.

3. Pen gon dehidrimin – dehidrimi shkakton një grumbull problemesh të tjera shëndetësore. Prandaj rekomandohet të pihet kjo pije në mëngjes dhe në mbrëmje.

4. Ndihmon në hu mbjen e peshës trupore – duke pasur parasysh se është dj egës, ndihmon në dj egien e shpejtë të kalorive.

5. Ulë ndjenjën e urisë.

6. Mbron esh trat nga plakja.

7. Pen gon diabetin – nëse arrini të bëni shprehi të pini piper-ujë dy herë në ditë, imuniteti dhe metabolizmi juaj do të jenë në gjendje të shkëlqyeshme.

Këshillë: Mjekimet popullore nuk janë il açe, por shërbejnë për të lehtësuar sëm undjet. Për çdo problem shëndetësor që keni, sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *