Ky eshte frutì ì cìlì ka me shume kalìum dhe ì duhet me patjeter moshes mbì 60 vjeç pasì

Artriti mund të jetë një gjendje e pakëndshme dhe e dhimbshme, me të cilën është e veshtirë të bashkëjetosh. Llojet e ndryshme të artritit mund të shkaktojnë nyje të fryra, të ndjeshme, të ngurtësuara ose të përflakura, ose të çojnë në dobësi dhe humbje të muskujve. Megjithëse nuk ka shërim për artritin, mendohet se dieta mund të luajë një rol në menaxhimin e simptomave.

Sipas MedExpress, ushqimet e pasura me kalium mund të jenë çelësi për trajtimin e artritit. Kaliumi dietik ndihmon në balancimin e natriumit të tepërt nga kripa, duke reduktuar mbajtjen e lëngjeve dhe duke ndihmuar përdorimin e duhur të kalciumit në kocka dhe nyje.

Pacientët me artrit reumatoid (RA) janë përshkruar se kanë përqendrime të konsiderueshme të ulëta të kaliumit sesa njerëzit e shëndetshëm dhe studimet treguan se suplementet e kaliumit ulnin intensitetin e dhimbjes.

Përveçse mund të blini suplemente me kalium, sugjerohet që të shtoni në mënyrë specifike katër fruta në dietën tuaj që mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të kaliumit. Bëhet fjalë për bananen, pjeprin, portokallin dhe kajsinë.

100 gram banane përmban 358 mg kalium, ndërsa e njëjta sasi e pjeprit ka 267 mg. 100 gram portokall ka 181 mg kalium dhe kajsia ka 259 mg. Megjithatë, kajsia e thatë është më e pasur me kalium.

Leave a Reply

Your email address will not be published.