Keto jane 6 shenjat qe tregojne se melçìa juaj eshte mbushur plot e perplot me toksìna

Mëlçia është një ndër organet më të rëndësishme të trupit. I mbushur me toksina ai rresht së kryeri këto funksione dhe i shkakton trupit tonë probleme të ndryshme. Ne po ju japim 6 shenja për të kuptuar se mëlçia juaj po “qan”. Shpë tojeni sa më parë atë!

Ënjtje të legenit dhe kyçit të këmbëve

Kur e injoroni problemin, mëlçia e dobët përpiqet të riparojë veten. Por e ka të vështirë të funksionojë normalisht kështu që grumbullohet një lëng tek këmbët duke i fryrë ato. Lajmi i mirë është se ënj tja në këtë rast nuk ka dhimbje. Megjithatë, efekti i gravitetit e bën ënj tjen më të dukshme në pjesën e poshtme të trupit.

Fitimi i peshës

Çdo vit, gjithnjë e më shumë njerëz fillojnë një dietë të shëndetshme, por ende lu ftojnë me çështjet e peshës. Nëse keni përvoja në shtimin e peshës jo si rrjedhojë e hor moneve, atëherë mëlçia është fajtori.

Alergjitë

Shpesh, alergjitë janë rezultat i një mëlçie të mbingarkuar dhe të ngadaltë. Kur ka shumë substanca që hyjnë në qarkullimin e gja kut, truri i njeh si alergen, lëshon antitrupa dhe kimikate të cilat shkaktojnë skuqje dhe kruajtje.

Lëkura e verdhë dhe sytë e verdhë

Kur sytë ose lëkura e një personi kthehet në të verdhë, shkenca e quan atë verdhëz. Verdhëza në vetvete nuk është një sëmundje, por më tepër një shenje ke funksionimeve të mundshme.

Lodhje kro nik

Sindromi i lodhjes kro nike i ngjan një sëm undjeje të gjatë të gripit. Mëlçia, në një masë të madhe, kontribuon në furnizimin me energji në trup. Shndërron glukozën në glikogjen dhe e ruan atë për përdorim të mëvonshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.