Gjalpì apo vajì ì ullìrìt? Mesojenì se cììla nga keto eshte me e shendetshme per zemren

Sëmundjet e zemrës marrin çdo vit një numër të madh të jetëve dhe vitet e fundit ky problem prek jo vetëm të moshuarit, por edhe të rinjtë që po vuajnë gjithnjë e më shumë nga sëmundjet kardiovaskulare. Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të monitorohet cilësia dhe sasia e yndyrës që konsumojmë për të shmangur rrez ikun e sëm undjeve të zemrës.

Llojet më të këqija të yndyrës për zemrën : margarina; vaji i palmës; vaji i kokosit.

Pra, vaji fiton betejën kundër gjalpit kur bëhet fjalë për një dietë që nuk është e përshtatshme për pacientët me zemër. Megjithatë, është mirë të bëni zgjedhjen e duhur dhe të zgjidhni burimet bimore të vajrave që favorizojnë shëndetin e zemrës.

Prandaj, rekomandohet zëvendësimi i gjalpit me vaj ulliri, dhe heqja dorë plotësisht nga margarina, produktet e qumështit, kremi dhe majoneza.

Kur flasim për vajrat, llojet më të shëndetshme janë: vaji i ullirit; vaji i lulediellit; vaji i kanolës; vaji i avokadove; vaji i arrave; vaji i orizit; vaji i bajameve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *