Kjo eshte arsyeja perse ekspertet ngulmojne per te mos ì hequr qìmet e hundes

Qimet e hundës mund të jenë të bezdisshme, veçanërisht nëse janë të gjata dhe dalin poshtë hundës. Por heqja e tyre nuk i bën mirë shëndetit. Mjekët dhe ekspertët kanë paralajmëruar se heqja e qimeve nga hunda, qoftë nëpërmjet depilimit, rruajtjes apo shkuljes, mund të jetë e dëmshme për mirëqenien tuaj fizike dhe mund t’ju bëjë të ndjeshëm ndaj inf eksioneve kontraktuese.

Kjo për shkak se qimet e vogla brenda vri mave të hundës janë jetike kur bëhet fjalë për mbajtjen e grimcave të dëmshme që thithim përmes hundës jashtë trupit tonë dhe ruajtjen e lagështirës në ajrin që thithim.

Sigurisht që ka mënyra për t’i mbajtur qimet e hundës të rregullta pa i hequr ato plotësisht, duke përdorur teknika të shkurtimit dhe rrallimit.

Prerëset elektrike dhe gërshërët speciale mund të jenë mënyra më e mirë për të mbajtur qimet e hundës që të dalin nga hunda, sipas ekspertëve në Healthline.

Healthline shprehet: “Në shumicën e rasteve, depilimi ose shkulja e qimeve në hundë nuk rekomandohet.

Tërheqja e qimeve individuale mund të çojë në qime të rrënjosura dhe infeksion. Depilimi, veçanërisht, mund të dëmtojë lëkurën thellë brenda hundës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.