Mjeku ì njohur kardìolog tregon gabìmìn qe ben shumìca ne pìrjen e ujìt, pasì kur jenì ne kembe

Edhe uji mund të jetë i rrez ikshëm për shëndetin tonë dhe të jetë fat al. Gabimet që bëjnë shumë njerëz kur pinë ujë mund të jenë fat ale. Si lidhet me zemren? Sa prej jush e dinë që nuk duhet të pimë asgjë para se të shkojmë në shtrat sepse duhet të zgjohemi gjatë natës.

Përgjigja nga mjeku kardiolog: “Graviteti e mban ujin në pjesën e poshtme të trupit kur jeni në këmbë. Kur shtriheni dhe pjesa e poshtme e trupit është në të njëjtin nivel me veshkat, atëherë veshkat e largojnë ujin, sepse është më e lehtë.

Ne e dinim se duhet të pinim një sasi minimale uji për të ndihmuar në largimin e toksinave nga trupi.

Pirja e ujit në një kohë të caktuar të 24 orëve maksimizon efektivitetin e tij në trup!

2 gota ujë pas zgjimit – ndihmon në aktivizimin e organeve të brendshme

1 gotë ujë 30 minuta para vaktit – ndihmon tretjen

1 gotë ujë para larjes – ndihmon në uljen e presionit të gja kut

1 gotë ujë para se të shkoni në shtrat – shmang go ditjen në tru ose ata kun në zemër

Një kardiolog tha se pirja e ujit para gjumit parandalon ngërçet në këmbë! Këmbët kanë nevojë për hidratim kur marrin ngërçe! Shumica e sulmeve në zemër ndodhin gjatë ditës, përgjithësisht midis orës 6 të mëngjesit dhe mesditës.

Të kesh një episod gjatë natës, kur zemra mund të pushojë, do të thotë se diçka e pazakontë ka ndodhur. Ka simptoma të tjera të su lmit në zemër përveç dhimbjes së krahut të majtë.

Të gjithë duhet të dinë gjithashtu shenjat e një dhimbjeje të fortë në mjekër, si dhe të përziera dhe djersitje të bollshme. Megjithatë, këto shenja mund të shfaqen edhe më rrallë./albeu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.