Skender Brataj telefonon ne emìsìonìn e mengjesìt dhe tregon nese mjeku eshte me mìre te paguhet me rroge baze apo nga pacìentet

Temë e ditës së sotme në “Aldo Morning Shoë” në Tv Klan Ka qenë “Mjekët: Më mirë me rrogë sipas kualifikimit ose profilit, apo më mirë të paguhen nga pacientet në bazë të shërbimit?” Telefonatën e parë për këtë temë e ka bërë mjeku i njohur Skënder Brataj, i cili shprehet se patjetër që në një institucion rroga është baza dhe është pro rrogës. Pastaj ka mënyra të tjera që një mjek të paguhet ekstra.

Brataj shprehet se e ka hedhur dhe si ide që një mjek të paguhet me rrogën që i jep shteti për 8 orë punë dhe më pas sipas dëshirës, t’i mundësohet një mjeku dhe puna jashtë orarit të punës brenda spitalit, ku të ketë pacientët e tij dhe pagesa të jetë më e lartë.

Me këtë mënyrë mjeku ka lehtësira edhe në përdorimin e hapësirave të spitalit apo aparaturave.

Një mjek mund të mos e ketë mundësinë që të hapë klinikën e tij, për shkak të qirasë, taksave, pagesës së stafit e të tjera.

Kjo ide që ka thënë doktori ekziston në vende të ndryshme të botës, ku ai mori shembull dhe Italinë, ku ky shtet i mundëson mjekut të punojë brenda në spital jashtë orarit dhe të paguhej ekstra rrogës bazë.

“Rroga varet nga kostoja e jetesës në vendin ku jetohet. Sigurisht nuk mund të jetë njësoj me vendet evropiane ku niveli i jetesës është më i lartë.

Por një minimum duhet të ketë sepse një mjek duhet të bëjë pjesë në shtresën e mesme. Ke një familje 3-4 persona, ke një makinë dhe një shtëpi dhe e dimë sa është kostoja e tyre”, është shprehur Brataj. /tvklan.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.