Studìmì per problemìn e njohur: 12 kumbulla ne dìte per 2 muaj me rradhe zvogelon ndjeshem nìvelet

Sikur ta dinit se per ti thene lamtumire kesaj semundje ju duhen vetem 12 kokrra kumbulla ne jave do e kishit provuar te gjithe. Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amvise dhe përveç se janë më të përdorura për përgatitjen e gjalpës dhe mermelatave, sigurisht është e këshillueshme për ti ngrënë edhe të freskëta.

Krejt kjo për shkak se ajo përmban vitaminë C (5 deri 8 mg per 100 g, në varësi të llojit), vitaminë B6, bakër, vitaminë B2, B3, magnez, hekur, kalcium, madje edhe 240mg për 100g të kaliumit.

Kumbulla është e pasur me fibra, 2g për 100g, dhe me gjithë këtë është një fryt me pak kalori.

Studimet e mëparshme kanë treguar se kumbulla forcon kockat, zvogëlon rrez ikun e zhvillimit të kan ce rit të zorrës së trashë, dhe se konsumimi i 12 kumbullave mesatarisht në ditë për dy muaj zvogëlon nivelet e LDL kolesterolit të keq.

Gjithashtu duhet te theksojme se kumbullat tashme mund te jene ne fundin e sezonit te tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.