Rektorì ì Unìversìtetìt të Mjekësìsë: Te behet me detyrìm që studentët të qëndrojnë për një perìudhë kohe në Shqìpërì pasì mbarojne

Rektori i Universitetit të Mjekësisë, Arben Gjata, theksoi se kanë kërkuar që të hapen programe specializimi në fushën e mjekësisë, pra përveç 6 viteve fakultet, të jenë dhe 4 vite të tjera specializim.

Në një intervistë për Euronews Albania, Gjata nënvizoi se dega e mjekësisë duhet të shoqërohet dhe me detyrim që studentët të qëndrojnë për një periudhë kohe në Shqipëri, pra të mos largohen sapo të mbarojnë universitetin.

“Lëvizja e mjekëve në vende të ndryshme nuk është thjeshtë një fenomen shqiptar, por një fenomen që ndodh gjithandej përfshirë dhe Gjermaninë. Ne kemi kërkuar që të hapen sa më shpejt programet e specializimit, pra përveç 6 viteve në mjekësi bëjnë dhe 4 vite specializim.

Unë do isha dakord që duke e futur në degët prioritare mjekësinë, kjo të shoqërohej dhe me detyrim për të qëndruar në Shqipëri për njëfarë kohe pasi mbaroje fakultetin.

Formimi i studentëve të mjekësisë i kushton shumë shtetit shqiptarë dhe nuk janë para të shqiptarëve”, është shprehur Gjata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *