Specìalìstì: E kenì ne shtepì perberesìn qe trajton mykun, konsumojenì 2-3 here ne dìte per efekt me te mìre

Sëm undjet mykotike shfaqen në organet e jashtëq itjes, në pjesët int ime, në pjesët e gojës, në këmbë dhe thonjtë e duarve. Shkaktohen nga një aktivitet i shtuar i bak tereve që nuk munden të lu ftojnë mykun dhe zhvillohet më tej. Ka rëndësi dieta ushqimore por duhen përdorur dhe bimë alternative.

Mund të përdorim vajin e rigonit, uthullën e mollës së egër, çajra që bëhen nga përzierja e rigonit, lules së blinit dhe kamomilit. Gjithashtu mund të bëjmë një çaj me mente, bar blete dhe pak xhinxher.

Mund t’i përdorim për pirje ose të lyejnë zonën ku është shfaqur myku.”, tha eksperti. Eksperti tregoi gjithashtu se një përbërës që ndihmon shumë me këtë probl emat ikë është dhe kosi.

Ai rekomandoi konsumin dy ose tre herë në ditë për një efekt më të mirë. Gjithashtu, Gjeta tha se duhen shmangur sa më shumë letra e lagura dhe zona me myk të mbahet sa më e thatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.