Aroma e pakendshme e gojes tregon se dìçka nuk shkon me kete organ

Përveç shëndetit kardiovaskular dhe atij të frymëmarrjes, funksioni i veshkave është gjithashtu thelbësor . Me zgjedhjet e duhura të stilit të jetesës, duke menaxhuar problemet shëndetësore, si diabeti dhe presioni i gja kut, ju mund të zvogëloni rrez ikun e problemeve me veshkat. Ashtu si çdo ‘vra sës i heshtur’ tjetër, sëm undja e hershme e veshkave mund të mos ketë asnjë simptomë, kjo është arsyeja pse testet e rregullta janë të rëndësishme.

Sëm undja kro nike e veshkave është një nga problemet më serioze të veshkave. Ndodh kur veshkat pësojnë dëmtime të vazhdueshme dhe humbasin aftësinë e tyre për të filtruar mbetjet dhe lëngjet nga gja ku juaj.

Ka disa shenja nga goja juaj që tregojnë se diçka nuk shkon me veshkat tuaja.

Sipas Express. Uk. era e keqe e gojës mund të jetë një shenjë treguese e problemeve me veshkat. Kjo ndodh për shkak të grumbullimit të tepërt të uresë në trup.

Ureja është një përbërës që është produkti primar i zbërthimit të azotit të proteinave të përdorura nga qelizat e trupit dhe sekretohet në urinë. Problemet me veshkat shkaktojnë akumulimin e uresë në organizëm. Ureja e tepërt në sistemin tuaj mund të ndikojë në frymëmarrjen dhe shijen tuaj.Nëse keni probleme me veshkat, trupi juaj humbet aftësinë e tij për të pastruar mineralet.

Me kalimin e kohës, nivelet e këtyre mineraleve rriten në qarkullimin tuaj të gja kut, duke nxitur një shije metalike dhe erë të keqe.

Çfarë e shkakton urenë e tepërt në trup?

Sipas klinikës Mayo, një nivel i lartë azoti i uresë në gj ak, do të thotë që veshkat tuaja nuk po punojnë mirë. Por nivelet e rritura të uresë mund të jenë gjithashtu për shkak të dehidrimit, si rezultat i mos pirjes së mjaftueshme të lëngjeve ose për arsye të tjera.

Si të ulni nivelet e uresë në trup?

Me rritjen e niveleve të uresë në trup, duhet të bëhen ndryshimet e nevojshme dietike. Njeriu duhet të reduktojë marrjen e proteinave, të shmangë ngrënien e ushqimeve me shumë proteina si mishi i kuq, peshku, bulmeti, fasulet, arrat dhe drithërat.

Për më tepër, qëndrimi i hidratuar dhe pirja e shumë ujit mund të ndihmojë në uljen e niveleve të uresë në trup. Pirja e më shumë ujit do të rrisë frekuencën e urinimit dhe si rezultat, më shumë ure dhe kreatininë do të ekskretohen nga trupi.

Shenja të tjera të problemeve të veshkave

Sipas Mayo Clinic, të përzierat dhe të vjellat, ngërçet muskulore, humbja e oreksit, ënjtjet në këmbë dhe kyçe, lëkura e thatë, kruarjet, gulçimi, problemet me gjumin, urinimi i shpeshtë ose shumë pak janë disa nga simptomat e zakonshme të veshkave. Zbulimi i hershëm mund të ndihmojë në parandalimin e zhvillimit të sëm undjes së veshkave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *