Ferkonì fytyren me nje kube akullì, plot 6 perfìtìme te cìlat nuk ì kenì dìtur me pare, vajzat dhe grate mund te fìllojne

Vazhdoni ta përdorni akullin vetëm për të freskuar pijet apo ushqimet? Epo ka ardhur momenti të mësoni efektet e tij fantastike që deri më sot nuk iu a ka thënë askush. Një nga sekretet pse akulli është kaq i shëndetshëm qëndron në faktin se i ftohti ndihmon në uljen e dhimbjeve të muskujve.

Është antiinflamatori më i mirë natyral dhe, në fakt, ishte zgjedhja e parë në kohët e lashta për trajtimin e lënd imeve dhe dhimbjeve. Nëse nuk kishin akull ose borë pranë, përdornin ujë të ftohtë.

Pak nga pak, njerëzimi ka përmirësuar teknikat për të përfituar nga akulli, dhe kështu lindi krioterapia.

Në këtë drejtim, është vërtetuar se masazhi me akull është një trajtim shumë efektiv për lëkurën dhe për trajtimin e dëmtimit të muskujve.

Ky lloj masazhi konsiston në përdorimin e kubeve të vogla akulli për të reduktuar dhimbjen dhe ënjtjen në zonën e dëmtuar, duke ndihmuar në shërimin. Përdorimi i tij kryesor ka për qëllim atletët, por ju nuk keni nevojë të jeni i tillë për të shijuar efektet e kësaj praktike.

Masazhi me akull nuk arrin kurrë në ngrirjen e lëkurës, pasi nuk bie kurrë nën 15 gradë. Sidoqoftë, kjo procedurë duhet të kryhet nga profesionistë të trajnuar.

Këto janë disa nga përfitimet: 1.Ndihmon për të pasur një lëkurë me shkëlqim.

2.Mund të largojë njollat ​​kafe dhe aknet.

3.Ajo elim inon rrathët e zinj.

4.E tonifikon lëkurën.

5.Mund të funksionojë si një zëvendësues natyral për make-up.

6.I vonon dhe fsheh rrudhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.