I fusìn neper qese frutat dhe ì lene jashte ne oborr: Gjestì qe bejne Norvegjezet duhet me te vertete te merret

Cilesia e jetës ndryshon nga njeri vend në tjetrin dhe në këtë pikë, norvegjezët dihet që qëndrojnë shumë lart. Një detaj se si janë edhe shumë socialë me njëri tjetrin, është vjelja e pemëve ne sezonin qe ato kane perkatesisht ku nje nder to sic shikohet dhe ne foto, i perket sezonit te vjeljes se molleve.

Kur pemët u sjellin norvegjezëve shumë fruta, ata i va rin ato jashtë oborrit, në mënyrë që kalimtarët të mund të ushqehen me to.

Nje gjest ky qe me te vertete duhet marre si shembull dhe pse jo te kete dhe nje perhapje dhe ne shtete te tjera.

Nuk është çudi pse Norvegjia njihet si vend i mirëqenies sociale. Sikur të ndodhte kjo gje edhe në shumë vende te tjera të botës, përfshirë edhe vendin tone, do te ishte me te vertete nje nisme shume e mire dhe do te rriste dhe me teper ndergjegjesimin e qytetareve dhe afrimin nderjmet tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.