Duhet që këtë kurë per tiroiden ta vazhdoni për 30 ditë dhe ta përsërisni edhe për 30 ditë të tjera

Veprimtaria e tiroides rregullohet përmes një mekanizmi që përfshin dhe trurin. Kur hor moni i tiroides është në një nivel të ulët, hipotalamusi që ndodhet në tru lëshon një sinjal që nxit çlirimin e tiroksinës në gj ak. Sipas të dhënave është vënë re një rritje e përqindjes së popullsisë së prekur nga ky çrregullim.

Duke qenë se funksionimi i tiroides varet nga shumë faktorë të tjerë të organizmit, dhe trajtimi i saj është shumë delikat

Një nga metodat natyrale për trajtimin e saj, është dhe kura me qumësht, piper të zi dhe xhinxher. Piperi i zi njihet për përmbajtjen e magnezit, hekurit dhe vitaminës K që ndihmojnë në qarkullimin dhe rigjenerimin e qelizave të gja kut.

Nga ana tjetër xhinxheri është i famshëm për agjentët anti-informator që lu ftojnë prekjen e organizmit nga baktere të dëmshme. Kjo kurë trajton rastet e hipotiroides (funksioni i ulët i gjëndrës së tiroides, gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hor moneve nga kjo gjendër).

Hipotiroidja ka si simptoma lodhjen kronike, depresionin, stresin, kollë të mjaftueshme. Kjo sëm undje zbulohet përmes analizave të gja kut dhe tiroides.

Përbërësit : 100 g piper i zi kokërr, 100 g xhinxher i tharë, Qumësht.

Përgatitja : Në një gri rëse vendosim piperin dhe xhinxherin dhe i lëmë të bluhen. Në momentin që është formuar një pluhur homogjen, përbërja është gati. Mjafton që një lugë çaji nga ky pluhur ta përzieni në një gotë qumësht dhe përbërja natyrale është gati.

Kura duhet të konsumohet dy herë në ditë, një herë para se të flini dhe njëherë në mëngjes me stomakun bosh. Në mënyrë që të shikoni rezultate në balancimin e funksionimit të tiroides, duhet që këtë kurë ta vazhdoni për 30 ditë dhe ta përsërisni edhe për 30 ditë të tjera.

Këshillohet që nëse doni të përgatisni më shumë nga ky pluhur, mjafton vetëm që masat e piperit të zi dhe xhinxherit të jenë të barabarta./sot.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.