Flini me goje hapur? Kur te mesoni keto 3 ndryshime qe ndodhin me trupin tuaj do te mundoheni

Shumë fëmijë të cilët dëshirojnë të marrim frymë me gojë, më vonë u shtrembërohen dhëmbët dhe kanë ka fshim jo të rregullt. Edhe pse frymëmarrja nga goja funksionon krejtësisht mirë, në afat të gjatë mund të jetë shumë më e dëmshme për ne, transmeton Telegrafi.

1. Fytyra juaj ndryshon

Nëse merrni frymë me gojë, në fund do të filloni të vëreni që fytyra juaj ndryshon strukturën dhe rritet përpara dhe poshtë. Kjo gjë është më e dukshme te fëmijët, sepse fytyrat e tyre akoma rriten.

Derisa merrni frymë me gojë, nofullat dhe faqet bëhen gjithnjë e më të ngushta. Kjo, për pasojë, shkakton ndryshim të formës së hundës.

Përveç kësaj, te ju mund të zhvillohen vrimat e ngushta të hundës dhe një buzë e sipërme, si dhe një ka fshim i hapur përpara.

3. Dhëmbët tuaj prishen

Frymëmarrja me gojë ndikon negativisht në dhëmbët tuaj. Shumica e fëmijëve të cilët dëshirojnë të marrin frymë me gojë, më vonë do të kenë dhëmbë të shtrembëruar dhe ka fshimi jo i duhur.

4. Ju flini më shumë

Më pak oksigjen dhe më shumë dyoksid karboni hyn në trupin tuaj. Si rezultat, shumica e sistemeve të trupit tuaj vuajnë. Përveç kësaj, ju keni më shumë gjasa të gërhitni dhe të jargëzoni, si dhe të vuani nga mungesa kro nike e oksigjenit dhe apnea e gjumit.

Madje rekomandohet të ngjitni gojën gjatë natës, për t’ju ndihmuar të merrni frymë përmes hundës./telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published.