Mbyllni kavanozin dhe lëreni për 40 ditë, kura me vaj ulliri dhe fiq te thate te cilen mund ta perdorni

Shumë prej nesh përjetojnë probleme me stomakun si pasojë e H. pylori. H. pylori mund të shkaktojë gjendje shumë të dhimbshme dhe më serioze shëndetësore që duhet të trajtohen herët. Ky bak ter kërkon një trajtim të gjatë dhe të vështirë për t’u hequr plotësisht.

Shumë shpesh, H. pylori bëhet rezistent ndaj antibio tikëve, ndaj në këtë rast duhet fokusuar në trajtime të tjera natyrale, që sipas dëshmive janë më shërueset.

Tashmë dihet se shkaktari më i zakonshëm i këtij inf eksioni është bakteri H. pylori (HP), i cili thjesht “ha” stomakun.

Statistikat mjekësore tregojnë se infeksioni me H. pylori është shumë i zakonshëm tek njerëzit, ose mesatarisht përbën rreth 56% të popullsisë së botës.

Në vendet e zhvilluara, 40 deri në 50% e njerëzve janë të inf ektuar me këtë bak ter të stomakut, dhe 80 deri në 90% në vendet në zhvillim. Ky bak ter është inovativ për zhvillimin e të gjitha llojeve të gastritit kro nik, pra infla mac ionit kro nik të mukozës së stomakut.

Rreth 80% e inf eksioneve me H. pylori janë asimptomatike, që do të thotë se pacienti nuk ka simptoma specifike. Aktiviteti i bak tereve dhe ndjeshmëria e strehuesit janë përgjegjëse nëse pacienti nuk do të ketë simptoma dhe do të kalojë me infla ma cion të mukozës – gastrit apo, a do të ketë ulçerë gastrike apo edhe skuqje.

Llojet e ndryshme kanë veti të ndryshme. Disa mund të çojnë menjëherë në ulçera të rënda gastrike, të tjera mund të jetojnë për dekada në sipërfaqen e mukozës dhe të shkaktojnë vetëm një reagim të dobët. Inf eksioni akut mund të shprehet si infla ma cion akut i mukozës së stomakut ose gastrit.

Shfaqet me dhimbje stomaku, urth dhe dj egie në zonën e stomakut, urth, fryrje, të përziera dhe të vjella. Nëse sëm undja nuk trajtohet në këtë fazë, ajo kalon në gastrit kro nik dhe duodenit, të cilat mund të çojnë më tej në ulçera të stomakut dhe duodenit.

Këto sëm undje mund të jenë kër cën uese për jetën nëse ndodhin – vrima, gja kderdhja dhe shfaqja e jashtëq itjes së zezë, si dhe kthimi i përmbajtjes së zezë si llumi i kafesë.

Inf eksioni i patrajtuar shkakton më tej zhvillimin e gastritit kro nik, me pasoja në sistemin e gja kut dhe anemi.

Mënyra e transmetimit të inf eksionit ende nuk është përcaktuar plotësisht. Njohuritë aktuale tregojnë se H. pylori transmetohet nëpërmjet kontaktit të drejtpërdrejtë nga një i inf ektuar te një individ i shëndetshëm, zakonisht në tre mënyra.

Nga stomaku bak teret mund të transmetohen në gojë dhe përmes pështymës mund të transmetohen në yc te një person i shëndetshëm. Për shkak se bak teri gjendet rrënjësisht në zgavrën me gojë, ai mund të transmetohet direkt pas kontaktit me opal.

Procedura: Në një kavanoz qelqi 2 litra hidhni 1 litër vaj ulliri. Në vaj shtoni gjysmë kilogramë fiq të thatë, të cilët duhet të priten në copa më të vogla. Mbyllni kavanozin dhe lëreni për 40 ditë.

Pas kësaj kohe, konsumoni 1 lugë vaj para mëngjesit. Me stomakun bosh, së bashku me vajin hani një fik. Mundohuni të hani ushqime të gatuara dhe të lehta pa shumë erëza, veçanërisht shmangni ato pikante. Shmangni ushqimet e tharta dhe të yndyrshme, veçanërisht ushqimet e shijshme./albeu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.