Sipas ekspertit kjo eshte menyra e duhur per te pastruar muret dhe sa shpesh duhet qe ti pastroni nese keni femije

Poleni, pluhuri dhe myku mund të kapin muret, por ato shpesh anashkalohen kur bëhet fjalë për listat e pastrimit të shtëpisë. Shumë njerëz pastrojnë vetëm murin e zonjës së pastrimit nëse vërejnë një njollë ose gërvishtje në të, duke mos e kuptuar se sa e ndotur është e gjithë sipërfaqja.

Por, muret në fakt duhet të lahen çdo gjashtë muaj, pohon eksperti i pastrimit që zbuloi saktësisht se si ta bëni këtë.

Ai gjithashtu pretendon se njerëzit që kanë fëmijë dhe kafshë shtëpiake në shtëpi duhet të lajnë muret një herë në muaj.

Ekspertët thonë se duhet të pastroni murin me një leckë të gjatë pluhuri, duke përdorur goditje vertikale lart e poshtë.

Është e rëndësishme të kontrollohet rregullisht lecka për të parë se kur duhet të shkundet ose të zëvendësohet, në mënyrë që pluhuri të mos kthehet në mur.

Më pas e mbush lavamanin me pastrues të gjithanshëm dhe ujë dhe e zhyt në të lavamanin e dritares duke e kulluar mirë.

Pas kësaj, zhytni pastruesin e dritareve në një tretësirë detergjenti dhe uji dhe pastroni më fort njollat dhe gërvishtjet në mur, si dhe zonat rreth çelësave të dritës, stufave dhe mureve që janë të ekspozuara ndaj papastërtive të yndyrshme, sepse kanë nevojë për më shumë se një fshirje e thatë.

Pas kësaj, shpëlajeni pastruesin me ujë të pastër dhe kaloni përsëri në të njëjtën zonë.

Ekspertët thonë se duhet të keni kujdes që të mos lagni murin ose ta pastroni shumë ashpër. Puna nga poshtë-lart mund të tingëllojë kundër-intuitive, por duke e bërë këtë parandalon që vija ose lagështia e ndotur të rrjedhë poshtë murit.

Ata shpjegojnë gjithashtu se duhet të keni kujdes me atë që përdorni për të pastruar dhe të mos përdorni një produkt të ashpër, pasi mund të dëmtoni ngjyrën në mur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.