Nga kolesterolì e derì tek dyllì tek veshet: Keto 6 trajtìme do t’ju bejne te konsumonì edhe me teper qepen

Në artikujt tanë kemi folur vazhdimisht për hudhrën dhe për efektet e saj të shëndetshme në oragnizëm. Por krahas hudhrës, eksizton edhe një perime tjetër e mrekullueshme e së njëjtës familje që mund të sjellë shumë dobi për trupin dhe mendjen tonë. Bëhët fjalë për qepën.

Ndoshta disa nga ju e dinë se qepa është shumë e mirë për shëndetin, ja pesë problemet shëndetësore që mund të trajtohen vetëm me qepë:

Veshët e bll okuar: Me anë të një thi ke të vogël hiqni bulbin i qepës dhe vendoseni në fillim të kanalit të veshit. Kujdes, mos e shtyni shumë brenda. Më pas lëreni të qëndrojë gjatë natës, kur të zgjoheni dylli do të zbutet dhe do të jetë shumë e lehtë të hiqet.

Dje giet: Qepa është shumë e dobishme kur vjen puna për dje giet. Prisni një qepë në dy pjesë dhe vendosni një prej gjysmave në vendin e djegur. Mbajeni për 5-10 minuta. Ajo do të minimizojë dhimbjen dhe do të zbusë dj egien. Kjo metodë u zbulua gjatë Lu ftës së Parë Botërore nga trupat britanike.

Normalizon temperaturën e trupit: Nëse keni temperaturë të lartë trupore prisni një qepë në copa të vogla dhe të vendoseni atë në çorape. Kjo është mënyra më e mirë natyrore për të ulur temperaturën. Kjo këshillë vlen edhe për fëmijët e vegjël.

Elem inon toksinat nga trupi: Hani herë pas here një qepë të freskët para së të flini gjumë. Siç e dini gjatë natës organizmi filtron toksinat në mënyrë natyrale dhe qepa është njëstimulant shumë i mirë i këtij procesi.

Kundër pi ckimit të bletëve dhe grerëzave: Këto pi ckime mund të jenë shumë të rrez ikshme, veçanërisht në qoftë se jeni ale rgjikë ndaj këtyre insekteve. Mos u frikësoni në një situatë si kjo. Merrni menjëherë një qepë të shty pur ose të grirë në rende dhe vendoseni në zonën e pi ckuar.

Gjithashtu në një studim, flavonoidet në qepë reduktuan lipoproteinën me densitet të ulët (LDL) ose nivelet e kolesterolit “të keq” te njerëzit obezë në rrez ik për sëm undje kardiovaskulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *