Zonjat e shtepìse do te duhet qe tanì ta praktìkojne kete metode me 2-3 topa alumìnì qe ndìhmojne

Edhe lavatriçet më të mira nuk garantojnë se rrobat do të jenë gjithmonë të lara mirë. Rrobat rrudhosen, njollat mbeten dhe rezultati shpesh nuk është i shkëlqyeshëm. E gjithë kjo mund të shmanget nëse futni 2-3 topa me letër alumini të zakonshme në lavatriçe, sipas ekspertëve.

Letra e aluminit elim inon elektricitetin statik, i cili është shumë i rëndësishëm gjatë larjes së rrobave, veçanërisht për pëlhurat sintetike.

Materialet e tilla shkaktojnë elektricitet dhe alumini e “përthith” atë dhe bën që rrobat të lahen më mirë. Letra e aluminit mund të përdoret gjithashtu në tharëse.

Ajo përshpejton tharjen e rrobave duke hequr elektricitetin statik, i cili shkëmben elektrone për shkak të fërkimit të pëlhurave kundër njëra-tjetrës.

Si rezultat, rrobat do të rrudhen më pak gjatë larjes dhe me kalimin e kohës do të vini re se keni nevojë për më pak detergjent ose pluhur larës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *