Rregullon nivelin e triglicerideve dhe nivelin e insulines: Pergatisni çaj me gjethe fiku per te trajtuar keto 2 probleme

Shkencëtarët besojnë që në këtë mënyrë sëm undjet e rrez ikshme do të mund madje edhe plotësisht të shërohen. Fletët e fikut kanë cilësi kundër kan ce rogjene dhe kundër sheqerit, të cilat rregullojnë nivelin e insulinës dhe të kolesterinës në gj ak, pen gojnë diabetin dhe ulin rezistencën e insulinës, transmeton Telelegrafi.

Njerëzit, të cilët tashmë janë sëm urë nga sheqeri, këshillohen të pinë çajin nga fletët e fikut, sepse disa shkencëtarë besojnë që në këtë mënyrë do të mund të shërohen plotësisht.

Gjithashtu, këto fletë janë të mira për rregullimin e nivelit të triglicerideve, përkatësisht yndyrës trupore, transmeton Telegrafi.

Trigliceridet janë shumë të rëndësishme për funksionimin normal të numrit të madh të organeve të trupit, mirëpo nëse depozitohen në inde, mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore – rrisin rrez ikun e sëm undjeve të zemrës dhe obezitetit.

Me ndihmën e fletëve të fikut mundeni madje edhe të pen goni shfaqjen e të thatit nevojitet vetëm të përtypni një fletë çdo mëngjes.

Kjo shprehi do të mund t’ju ndihmojë edhe të rregulloni peshën trupore, shkruan Healthydefinition.com.

Ndiqni instruksionet për përgatitjen e çajit nga fletët e fikut, i cili do t’ju ndihmojë që të rregulloni shtypjen e gja kut dhe të pen goni sëm undjet kardiovaskulare dhe kan ce rin:

Përbërësit: Uji, disa fletë fiku.

Përgatitja: Ngrohni ujin derisa të vlojë dhe shtoni fletët e fikut. Lini të vlojnë 15 minuta, pastaj hiqni nga shporeti.

Pini së paku një filxhan të këtij çaji çdo ditë dhe do të arrini edhe të pen goni apo të shëroni problemet e frymëmarrjes, siç është bronkiti./javanews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.