Ky eshte produkti te cilin eshte mire te mos e konsumoni cdo mengjes pasi krijon mangesi te vitamines D

Shumë njerëz janë të bindur se konsumimi i rregullt i kësaj pijeje është një kurë e vërtetë. Megjithatë, ky qumësht bart një sekret të pakëndshëm. Të pirit çdo mëngjes dëmton tiroiden dhe mund të krijojë mangësi të vitaminës D. Mungesa e vitaminës D dhe problemet e tiroides, është faji i këtij qumështi!

A jeni kurioz të dini se çfarë është ky qumësht që akuzohet kaq hapur për pakënaqësitë që shfaq? Është qumështi i sojes. Kjo pije prej kohësh konsiderohej si shumë e shëndetshme.

I pasur me proteina, me pak kalori, me karbohidrate dhe pa kolesterol, i pasur me vitamina dhe lehtësisht i tretshëm, qumështi i sojeve mund të jetë me të vërtetë i shëndetshëm nëse nuk do t’i përmbante ato substanca të cilat janë të dëmshme për shëndetin, antiushqyese.

Një nga antiushqyesit që përmban, është një enzimë inhibitore e tripsinës, substancë e nevojshme për tretjen e duhur të proteinave.

Efekti frenues në thithjen e aminoacideve mund të ndikojë në prodhimin e shumë substancave dhe të shkaktojë: migrenë, dhimbje koke, depr esion, an kth, atake pan iku dhe fibromialxhi. Ndërkaq është mirë të dini se:

1.Qumështi i sojeve rrit nevojën e trupit për Vitaminë B12 dhe Vitaminë D dhe mund të çojë në mungesën e këtyre vitaminave.

2.Soja përmban estrogjene bimore, të cilat mund të çojnë në inf ert ilitet dhe kan cer të gjirit te gratë.

3.Soja dhe derivatet e saj, të tilla si qumështi, përmbajnë nivele të larta të acidit fitik, të cilat pengojnë përthithjen e kalciumit, magnezit, bakrit, hekurit dhe zinkut.

4.Ushqimet me përmbajtje soje, si qumështi, përmbajnë nivele të larta të aluminit toksik, të cilat ndikojnë negativisht në sistemin nervor dhe veshkat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.