Kjo eshte supa me e mìre e cìla duhet t’ju shoqeroje gjate perìudhes se renduar te dìmrìt pasì

Në këtë periudhë të vitit është e zakonshme që të “mposhtemi” nga virozat dhe ftohjet. Është e qartë se do të ishte e rëndësishme të mos sëm uremi, dhe në këtë, parandalimi është thelbësor. Që në fillim të stinës së vjeshtës, për shembull, do të ishte e këshillueshme që të filloni të konsumoni ushqime që përmbajnë probiotikë natyralë.

Në këtë mënyrë do të kujdeseni për florën bak teriale të zorrëve tuaja, nga e cila varen shumë funksione të trupit, kryesisht ai i rregullimit të sistemit tuaj imunitar.

Por nëse pavarësisht këtyre ju kap gripi, do të pyesni veten se çfarë mund të bëni për t’u shëruar sa më shpejt të jetë e mundur? Natyrisht, vëmendje duhet t’i kushtohet rrez ikut të bronkitit dhe pneumonisë, që janë shpesh pasoja të pakëndshme të një gripi të parëndësishëm. Prandaj, komunikimi me mjekun tuaj duhet të jetë thelbësor.

Për sa i përket të ushqyerit, do të ishte mirë të zgjidhni ushqime që do t’ju ndihmojnë të përballeni me armët e duhura me “ar mi kun”.

Uji dhe lëngjet e tjera

Ethet, të përzierat, diarreja dhe të vjellat mund të çojnë në humbje të konsiderueshme të lëngjeve dhe dehidrim. Pirja e ujit do të ndihmojë në mbajtjen e trupit tuaj të hidratuar dhe mund të parandalojë lodhjen që shpesh rezulton nga dehidratimi.

Supa

Rezulton se nënat tona kishin të drejtë kur na sillnin tasin me supë të nxehtë pule, ose lëngun e pulës sa herë ishim me grip. Pirja e lëngjeve të ngrohta mund të rrisë shpejtësinë e mukusit të hundës…që është e barabartë me më pak kongjestion (bll okim hundësh).

Gjithashtu, supat dhe lëngjet e mishit janë të lehta për t’u tretur dhe llogariten në marrjen e lëngjeve, kjo është arsyeja pse ato ju hidratojnë.

Çaj bimor

Ashtu si supat e nxehta, çaji i nxehtë mund të ndihmojë në uljen e kongjestionit. Çajrat gjithashtu mund të jenë shumë qetësues dhe t’ju ndihmojnë në procesin e rikuperimit.

Shumë çajra bimor përmbajnë gjithashtu veti antioksiduese dhe anti-infla ma tore, të cilat mund të mbështesin trupin pasi sistemi imunitar punon për të luftuar sëm undjet. Përveç kësaj, çaji mund të ndihmojë në hidratim.

Xhenxhefil

Xhenxhefili është një nga ushqimet më të mira për kur jeni të sëm urë falë vetive të tij antivi rale, antibak teriale dhe anti-infla ma tore. Xhenxhefili gjithashtu ndihmon në mënyrë të konsiderueshme në parandalimin e sëm undjeve të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes.

Përveç shijimit të çajit me xhenxhefil, provoni të shtoni rrënjë xhenxhefili të papërpunuar në smoothie, supa ose lëng mishi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.