Pasì te mesonì keto 3 perfìtìme, nuk do te pìnì me kafe me stomak bosh: Mjafton një gotë me ujë të ngrohtë

Për shumë njerëz, është e paima gji nueshme ta nisin ditën pa një apo edhe dy filxhanë kafe. Duket sikur lëngu magjik i zi ka një fuqi të mbinatyrshme për të kthyer me plot 360 gradë humorin, energjinë, përqendrimin etj.

Por a keni menduar ndonëherë sikur në ritualin e mëngjesit të përfshini një gotë me ujë të ngrohtë? Uji jo vetëm që është përbërësi kryesor i organzizmit të njeriut, por merr pjesë dhe në të gjitha proceset jetike të metabolizmit.

Më poshtë do të lexoni 3 arsyet përse duhet të pini ujë të ngrohtë me stomakun bosh.

1.Përmirëson levizjet e muskujve:

Një studim i bërë nga ‘’Journal of Neurogastroenterology dhe Motility’’ ka treguar se deri 58% e pacientëve që vuajnë nga achalasia, një gjendje në të cilën muskujt e pjesës së poshtme të ezofagut dështojnë të relaksohen, kanë përjetuar përmirësime të dukshme në gjendjen e tyre pasi pinë ujë të ngrohtë .

2.Përmirëson sistemin e qarkullimit të gja kut:

Pirja e ujit të ngrohtë përmirëson rrjedhjen e gja kut në sistemin e qarkullimit të gja kut të trupit. Është treguar shkencërisht se kur trupi ekspozohet në temperaturë të ngrohtë, rrjedha e qelizave të gja kut fillimisht rritet nga një sasi dramatike.

Pastaj, ajo bie përsëri në normën normale të rrjedhjes së gja kut dhe fillon të rritet gradualisht sa më gjatë të jetë e ekspozuar ndaj ngrohtësisë.

3.Lehtëson dhimbjen e fytit:

Nese kur zgjoheni në mëngjes keni dhimbje fyti dhe vështirësi gjatë gëlltitjes mos hezitoni në asnjë moment të pini ujë të ngrohtë, lehtëson dhimbjen dhe zbut muskujt e stomakut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *